"7 причин, чому буде краще, ніж у 2020-му": Білл Гейтс зробив оптимістичний прогноз на наступний рік

Мільярдер констатував, що пандемія COVID-19 об'єднала світ і змусила різні країни співпрацювати заради боротьби з небезпечною хворобою. Це позитивний сигнал.

Співзасновник компанії Microsoft, IT-геній Білл Гейтс, статки якого оцінюють в $ 120 млрд, назвав 7 причин, чому майбутній рік буде не таким поганим. Прогноз під назвою "Ці досягнення зроблять 2021 рік краще, ніж 2020 й" мільярдер оприлюднив у своєму блозі, передають Патріоти України.

Гейтс зазначив, що пандемія COVID-19, яка спалахнула в 2020-м, стала серйозним ударом для людства. Вона вбила понад 1,6 млн осіб по всьому світу, а також обрушила економіки навіть багатих країн. У майбутньому 2021 році, на думку IT-генія, ситуація покращиться, а життя почне повертатися в звичне русло. "Життя стане набагато ближче до нормального, ніж зараз", - висловив упевненість мільярдер.

На це, з його слів, є 7 причин:

ВАКЦИНИ від COVID-19

До кінця 2020 року вченим вдалося в рекордно короткі терміни створити перші вакцини від COVID-19, які показують непогані результати. З'явився шанс на порятунок людства від небезпечної хвороби.

СПІВРОБІТНИЦТВО із МАСОВОГО виробництва ВАКЦИН

За даними Гейтса, для вакцинації 70% населення потрібно від 5 до 10 млрд вакцин. Такі масштаби вимагають серйозних збільшення виробничих потужностей. І цим активно займаються в світі, в тому числі, особистий фонд Гейтса.

СПРАВЕДЛИВИЙ РОЗПОДІЛ

Провідні фармацевтичні компанії взяли на себе зобов'язання справедливо розподіляти вакцини від COVID-19. Це означає, що доступ до життєво необхідних препаратам отримають різні країни.

БОРОТЬБА З недовірою

Гейтс зазначив, що світові лідери почали публічно робити щеплення від COVID-19, подаючи приклад своїм громадянам. Це дозволяє зменшити настрої проти щеплень в усьому світі, які в нинішній ситуації здатні завдати серйозної шкоди людству.

ОНЛАЙН ВІД COVID-19

До кінця 2020 року тести на виявлення коронавируса COVID-19 стали більш ефективними і швидкими. Це дозволяє ефективно виявляти інфікованих і блокувати поширення небезпечного вірусу.

Поширення COVID-19 по країнам

Вчені з'ясували, що коронавірус не поширюється швидше в бідних країнах. Наприклад, в Африці показники захворюваності та летальності набагато нижче, ніж в США чи Європі. Це, визнав Гейтс, може бути результатом того, що в Африці люди більшість часу проводять на вулиці, де COVID-19 малоефективний. Можуть бути й інші причини.

ГЛОБАЛЬНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО

Мільярдер констатував, що пандемія COVID-19 об'єднала світ і змусила різні країни співпрацювати заради боротьби з небезпечною хворобою. Це позитивний сигнал. Гейтс висловив надію, що цей досвід пошириться і на рішення інших проблем людства. "Через рік ми зможемо озирнутися назад і сказати, що 2021 рік був краще в порівнянні з 2020 роком", - написав Гейтс. Він визнав, що різниця буде не кардинальною, але стане "кроком вперед" для людства.

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...