72-річний французський "Діоген" перетнув Атлантику у діжці (фото)

Жан-Жак Савін оголосив про успішне завершення своєї подорожі Атлантикою у сталевій діжці.

 Колишній військовий прийняв рішення самостійно перетнути океан, дрейфуючи течіями, передають Патріоти України.

72-річний француз Жан-Жак Савін оголосив про успішне завершення своєї подорожі Атлантикою у сталевій діжці. Як повідомляє AFP, відповідну заяву мандрівник відіслав у ЗМІ емейлом, додавши свій GPS.


«Після 122 днів і дев'яти годин, меридіан позиціонує мене в Карибському морі. Переправа закінчена. Дякую всім»,- написав він, додавши світлину.

«Перетинання Атлантики є успішним»,- резюмує Жан-Жак Савін. Наразі діжка дрейфує до Флориди, де мандрівник збирається завершити подорож.

Колишній військовий прийняв рішення самостійно перетнути океан, дрейфуючи течіями. Натхненням цієї ідеї була подорож швейцара Алена Бомбарда, який у 1952 році один переправився через Атлантику на гумовому човні.

Свою подорож Жан-Жак Савін розпочав 26 грудня з острова Ель-Йерро на Канарських островах. Його бочка має довжину 3 метри та діаметр 2,1 м.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...