9 грудня - Юр'їв день: Що не можна робити

9 грудня за православним календарем віруючі вшановують день пам'яті святого Георгія Побідоносця. У народі свято називається - Юр'їв день, передають Патріоти України.

Вважається, що Георгій є християнським святим, мучеником і воїном. Відповідно до історії, він постраждав за віру в 303-304 роках в період Великого гоніння на християн за правління імператора Діоклетіана. Георгія мучили протягом восьми днів, а потім обезголовили.

Найбільш відомим сказанням про чудеса святого є "Чудо про змія". За переказами, дракон спустошував землю одного язичницького царя в Беріту, зараз це місце називається Бейрут.

Коли довелося віддати на поталу чудовиську дочку царя, з'явився Георгій на коні, який поранив змія списом. Завдяки подвигу святого безліч місцевих жителів звернулися у християнство.

Юр'їв день: що не можна робити

  • У цей день не можна працювати. Вірили, що всім, хто не поважає святого, він принесе біду;
  • У день пам'яті не можна мати борги (до 9 грудня необхідно роздати їх, розплатиться за рахунки).

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 5:58

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук. Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Окла...