А де ж обіцяні посадки? Вищий антикорупційний суд виніс перший вирок

Вищий антикорпційний суд визнав винною суддю апеляційного суду Дніпропетровської області Надію Посунся у неподанні декларацій про доходи, повідомляють Патріоти України з посиланням на сторону звинувачення, САП

"Вищим антикорупційним судом оголошено обвинувальний вирок судді апеляційного суду Дніпропетровської області Надії Посунся за фактом неподання декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", - йдеться в повідомленні Спецпрокуратури.

Вказується, що колегія антикорупційного суду повністю підтримала позицію звинувачення та визнала суддю винною у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України.

Суд призначив Посунся покарання у виді 51 тисяч гривень штрафу з позбавленням права обіймати державні посади (окрім виборних) протягом року.

Згідно із ухвалами суду, суддя не подала декларацію за 2015 рік. Посунся пояснювала неподання декларації своєю незгодою із нормами закону.

"(Посунся – ред.) повідомила про те, що прийняті Закони України "Про електронний цифровий підпис" та ";Про захист персональних даних" надають можливість вилучати, знеособлювати, використовувати "третім особам" персональних даних людини, що призвело до підробок, крадіжок та торгівлі цими даними", - сказано в ухвалі.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...