А як же $4 000 щомісяця і "кінець епохи бідності"? Другий уряд Зеленського вдруге "заморозив" підвищення зарплат освітянам

Уряд Зеленського "заморозив" підвищення заробітних плат педагогам, яке передбачене законодавством про освіту. Про це пише співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко. Соратниця Порошенка наголошує – фракція вимагатиме перегляду у бюджеті на наступний рік фінансування для освіти, зазначають Патріоти України.

"Сьогодні День учителя. А ось і " подарунок" від влади Зеленського. Зарплати освітян заморожені до січня 2022. Більшість вчителів півтора роки тому повелися на обіцянки про 4000 доларів зарплати, й проголосували за Зеленського і слуг", – пише Геращенко у Facebook.

"Згадую наші важкі зустрічі з педагогічними колективами, коли я надавала чесну інформацію про бачення нашої команди щодо підняття зарплат освітянам, яке ми заклали в законі про освіту і ретельно виконували нашим урядом. Так, на жаль не було економічної можливості збільшити зарплати освітянам швидко і радикально, й ми про це чесно інформували. Але не брехали про 4 тисячі доларів перед виборами і не заморожували мізерні виплати на кілька років після виборів", – зауважує Геращенко.

"Ми будемо боротися за перегляд проекту бюджету на 21 рік і наполягати на збільшенні зарплат лікарям і вчителям. Ненормально, коли держава дбає тільки про прокурорів, спецслужби і поліцію, будує поліцейську країну", – переконана співголова фракції "Європейська Солідарність".

Постанову Кабінету Міністрів України про замороження зарплат освітянам опублікував народний депутат з "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

"Нагадаю, що у статті 61 закону "Про освіту" прописано, що мінімальний посадовий оклад вчителя повинен становити 3 мінімальних зарплати. Таке підвищення було заплановано з 1 січня 2020 року. Однак, спочатку восени минулого року уряд Гончарука скасував це рішення, а тепер цей же трюк повторив і прем'єр Шмигаль", – повідомив Гончаренко.

"Федерація профспілок опублікувала відповідну постанову Кабміну, за якою підвищення зарплат вчителям "заморозиться" до 1 січня 2022 року. Пояснюється це "відсутністю неінфляційних джерел фінансування", – зазначив Гончаренко.

Ми будемо боротися за перегляд проекту бюджету на 21 рік - Геращенко. Фото: eurosolidarity.org
"Ця ситуація – ще один приклад того, до яких наслідків приводить дилетантство при владі. І якщо вам почнуть розповідати, що це через коронакризу, то нагадаю ще раз ― рішення "заморожував" ще перший уряд Зеленського, з якого і почалося падіння економіки. Уряди міняються, але ситуація не змінюється. Бо при владі лишається Зеленський. Відповідальність за всі невиконані обіцянки несе він особисто", – наголосив народний депутат.

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...