"А хто, як не я?": Вчителька з Сумщини стала на захист України після втрати обох синів

Людмила Гульцо уже півтора роки служить у прикордонному загоні в Сумській області. Вона вирішила стати на захист Батьківщини зі зброєю у руках після того, як втратила обох синів-військових, передають Патріоти України.

Жінка упродовж 30 років був вчителькою фізкультури у школі, але після трагічних подій у її житті вирішила кардинально змінити професію. Історію прикордонниці розповіло "Суспільне".

"Оскільки мої сини пішли служити, були військовослужбовці і потім сталася трагедія, то я вирішила піти їх стопами і спробувала стати військовослужбовцем", – розповідає Людмила.

Обидва сини Людмили були десантниками, але старший син Іван помер від хвороби. А через два роки, у 2017-му, не стало і молодшого – Артем загинув у Верхньоторецькому районі Донецької області. Обох братів не стало у віці 24 роки.

Обставин загибелі свого молодшого сина Людмила не знала упродовж майже шести років. Лише не так давно вона дізналася, що в той день Артем разом з побратимами ходили у розвідку, і він підірвався на розтяжці.

"Він був першим, у розвідку пішли і він вибухнув на розтяжці, з відірваними ногами зміг по рації попросити допомоги. Завдяки йому ще двоє врятувалися", – згадує військова.

Після втрати обох синів жінка хотіла одразу змінити професію і стати військовослужбовицею. Але тоді вона не змогла цього зробити, адже потрібно було допомагати невістці-вдові глядіти двох дітей. Старшому онуку Людмили на той час було 3 роки, а молодшому – вісім місяців.

Півтора роки тому жінка стала на захист Батьківщини зі зброєю в руках. Зараз вона служить у прикордонному загоні на Сумщині.

Людмила перед військовою службою упродовж 30 років працювала вчителем фізкультури у Дружбівській школі. Вона вважає, що саме робота з дітьми допомогла їй пережити втрату синів. Жінка зазначає, що зв'язок із учнями підтримує і зараз.

"Часто проїжджають повз. Ось дзюдоїсти їхали на змагання до Сум. Вони мною пишаються", – каже Людмила Гульцо.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...