А могли б обміняти: Екіпаж російського танкера, затриманого СБУ, відпустили

Екіпаж затриманого в Ізмаїлі Службою безпеки України російського танкера NEYMA повертається до Росії. Про це заявив представник Посольства Російської Федерації в Україні Денис Голенко, повідомляють Патріоти України.

"Зараз за рішенням судновласника екіпаж повертається додому до Росії, а корабель залишається там", - сказав Голенко й уточнив, що судно залишається в Ізмаїлі на ремонт. Інших подробиць він не має у своєму розпорядженні.

Нагадаємо, сьогодні, 25 липня, СБУ повідомила, що спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA, який блокував українські військові кораблі в Керченській протоці в кінці листопада минулого року. За фактом блокування танкером NEYMA Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці слідчими СБУ розпочато та проводиться досудове розслідування.

24 липня, за інформацією українських прикордонників, у порт Ізмаїл під прапором РФ зайшов танкер «NIKA SPIRIT», який за номером ІМО - 8895528, згідно з даними міжнародної інформаційної системи EQUASIS, ідентифіковано як вже відомий танкер NEYMA, що був використаний для перекриття Керченської протоки.

Слідство встановило, що танкеру NEYMA, з метою приховання причетності у незаконних діях та акту агресії, які відбувалися 25.11.2018, російськими власниками змінено назву на NIKA SPIRIT.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...