А могли б послужити країні: Стало відомо, скільки чоловіків загинули при спробі незаконного перетину кордону

Більше ніж 40 українців загинули, намагаючись незаконно перетнути кордон, здебільшого через річки та гори. Прикордонники неодноразово рятували людей, які блукали в горах і опинялися на межі виснаження, передають Патріоти України.

Про це на брифінгу повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передають ЗМІ. Найбільше спроб незаконного перетину кордону зафіксовано на ділянках з Румунією та Молдовою.

"Щонайменше понад 40 осіб втратили життя, намагаючись подолати лінію кордону у незаконний спосіб. Більшість таких випадків сталось по річках. Фактично люди тонули, не оцінивши свої сили. Є випадки, звичайно, і в горах", – розповів речник.

Демченко підкреслив, що щоденно в пунктах пропуску фіксуються спроби незаконного перетину кордону, зокрема через підробку документів та фальшування умов виїзду.

Вас може зацікавити:"Повоюють усі чоловіки". Тарас Тополя – про розпад Росії, російську мову на фронті та втікачів з України

Вас може зацікавити:В'їзд до ЄС стане платним: що зміниться вже восени 2024 року

Однак більше спроб відбувається поза пунктами пропуску, причому найбільш активними залишаються напрямки до Румунії та Молдови. Менше випадків зафіксовано на кордонах з Угорщиною, Словаччиною та Польщею.

Речник також зазначив, що з серпня спостерігається зменшення кількості спроб незаконного перетину кордону, що пов'язано з похолоданням і снігопадами в горах.

"Йдуть дощі, і тому через складні погодні умови кількість спроб незаконного перетину кордону зменшується", – уточнив він.

Кари не уникнуть? У ТЦК пояснили, що чекає на тих, хто досі не оновив дані

середа, 9 жовтень 2024, 18:56

Переважну більшість військовозобов'язаних чоловіків, які досі не оновили свої облікові дані у ТЦК, шукають за допомогою "Укрпошти" або адресного оповіщення.Про це розповів полковник, заступник начальника центру – начальник сектору мобілізаційно-оборонн...

Ще не кінець! Ключовий овоч в Україні незабаром суттєво здорожч - що відбувається

середа, 9 жовтень 2024, 18:50

Зимові ціни на картоплю в Україні ймовірно підскочать до 50-55 гривень за кілограм. Про це розповів аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка в інтерв'ю "Українському радіо", передають Патріоти України. За словами Гопки, зараз на гурто...