А обіцяли ж у карантин не чіпати: В Україні почали штрафувати "євробляхи" (відео)

В Україні почали штрафувати власників авто на іноземній реєстрації. Відразу декілька випадків зупинки правоохоронцями машин на єврономерах з подальшим виписуванням протоколів на штраф на суму 8500 гривень сталися в Харкові та області. Про це повідомили в громадській організації "Авто Євро Сила" на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Зазначається, що поліцейські в кожному випадку пояснювали "євробляхерам" - мовляв, штрафуємо тому, що "відкрили митну базу". При цьому керівництво поліції Харкова запевнило, що доступ до митної бази не давали, а "звичайні поліцейські говорять зворотне", звертають увагу в організації.

В мережі опублікували відео, як активісти спілкуються з правоохоронцем щодо таких зупинок "євроблях" для виписування штрафу.

Активісти стверджують, що всі випадки мають ознаки перевищення повноважень. Також "євробляхери" нагадали, що зараз продовжує діяти меморандум між МВС і "АЄС". "Висновки наступні. Всі учасники "АЄС Харків", які зіткнулися або зіткнуться з такими ситуаціями, будуть забезпечені юридичним захистом від незаконних дій, з подальшим розв'язанням питань виписаних постанов", - йдеться в публікації.

Також харківським "євробляхерам", які зіткнулися з подібною ситуацією зі штрафуванням, рекомендували звертатися до керівника "АЕС Харків" Данила за номером телефону: +380 (50) 922 13 15.

За словами голови організації "АвтоЄвроСила" Олега Ярошевича, стало відомо про 15 випадків штрафування водіїв авто на єврономерах в Харкові та Харківській області. Він також озвучив свою думку щодо подальшого плану дій.

Нагадаємо, перед цим активісти заявили про домовленості в усній формі з правоохоронцями про те, що власників "євроблях" не будуть штрафувати під час новорічних свят та в період жорсткого карантину.

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...