А сам не боїться? Глава РПЦ Кирил назвав пандемію коронавірусу "милістю Божою"

Глава РПЦ, патріарх Кирил назвав коронавірус "милістю Божою", заявивши, що поширення в світі пандемії допоможе людям усвідомити крихкість цивілізації і підштовхне їх до віри у Всевишнього. З таким висловлюванням він звернувся під час проповіді, передають Патріоти України.

"Тут виникає можливість подумати не тільки про гнів Божий, як це було в історії, але, найімовірніше, про милість Божу", – сказав російський священнослужитель.

За його словами, так Всевишній закликає "самовпевнену технологічну цивілізацію", яка вважає, що їй усе доступно і можливо, оцінити свої можливості. "Щоб ми, не втрачаючи духовного оптимізму, розуміли, що треба всім Бог", – ще раз підкреслив глава РПЦ.

Водночас наголошується, що раніше патріарх також затвердив спеціальні тексти нових молитов, які були створені у зв'язку із загрозою поширення коронавірусної інфекції. Цікаво, що в цих текстах пандемію називають "шкідливою пошестю".

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...