А що зробив натомість? Кадиров заявив, що українські спецслужби викрали для нього "підсанкційного" коня

Кадиров заявив, що українські спецслужби вкрали для нього коня

Глава Чечні Рамзан Кадиров стверджує, що зміг повернути з Чехії свого породистого скакуна Зазу за допомогою українських спецслужб.

Раніше Чехія в рамках міжнародних санкцій заморозила майно Кадирова, зокрема кілька коней.

Пізніше одну з тварин невідомі викрали зі стайні в чеському селі Крабчице. За даними чеської поліції, це був скакун вартістю майже 17 тисяч євро.

Тепер Кадиров запевняє, що "насправді" крадіжку нібито влаштували спецслужби України.

"На початку року на мене через посередників вийшли представники українських спецслужб, які запропонували викупити Зазу. Вони знали про мою прихильність до скакуна і не прогадали - звісно ж, я погодився. Чесно кажучи, думав, що Зазу буде передано якось офіційно, зі зняттям з нього санкцій тощо. Але виявилося, що у спецслужб був зухвалий план - вони просто інсценували його крадіжку зі стайні в Чехії у змові з чеськими поліцейськими" - написав чеченський сатрап у телеграм.

За словами Кадирова, зараз Зазу на шляху додому, а його крадіжка обійшлася йому в 18 тисяч доларів. "З огляду на його реальну вартість і прекрасний родовід, це сущі копійки", - заявив він.

При цьому нащо українським спецслужбам це було потрібно, чіткої відповіді немає. Адже 18 тисяч доларів, як мета, виглядає дійсно смішно.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...