А ви це знали? Чорний хліб проти білого: Який продукт може продовжити ваше життя

Коричневий хліб - це смачна суміш цільного зерна та пшениці, яка може бути чудовим джерелом багатьох поживних речовин, включаючи магній, залізо, вітамін В3 та харчові волокна,передають Патріоти України.

Це також може мати певні переваги для здоров'я у запобіганні деяких захворювань, таких як діабет, рак та серцеві захворювання. Ось кілька причин, чому чорний хліб краще.

Чим корисний і шкідливий чорний хліб

Він містить багато клітковини

Кожен, хто знає що-небудь про харчування, знає, що клітковина необхідна для міцного здоров'я та довгострокового контролю ваги. Хоча він не може повністю допомогти комусь схуднути, це може допомогти контролювати вагу, запобігаючи переїданню.

Чорний хліб є хорошим джерелом харчових волокон, особливо враховуючи низький вміст вуглеводів. Він може допомогти вам їсти менше їжі і зробити кращий вибір продуктів, щоб звести до мінімуму тягу до солодкого.

Чорний хліб може бути чудовим джерелом заліза

Залізо є важливим мінералом, який допомагає червоним кров'яним тільцям переносити кисень по всьому тілу. Хоча багато людей думають, що вони отримують достатню кількість заліза зі свого раціону, вони отримують лише незначну кількість заліза зі своїх харчових звичок. Чорний хліб є чудовим джерелом цього мінералу, і його часте вживання може допомогти вам почувати себе набагато краще.

Чорний хліб може мати протиракові властивості

Як і більшість злаків, чорний хліб містить велику кількість антиоксидантів, які, як вважають, мають протиракові властивості. Це, швидше за все, вірно, якщо ви їсте хліб регулярно, а не тільки зрідка.

Чорний хліб може мати захисні властивості проти діабету

Діабет-це великий вбивця, який в наші дні знаходиться на "піку популярності". Робити що-небудь, щоб зменшити ймовірність розвитку цієї хвороби, набагато краще, ніж нічого не робити. Важливо відзначити, що чорний хліб може допомогти в лікуванні діабету. Як? Шляхом підвищення рівня цукру в крові.

Дотримуючись дієти з високим вмістом клітковини та цільних зерен, ви можете допомогти стабілізувати рівень цукру в крові, що має вирішальне значення для запобігання діабету. На питання про те, який хліб найкорисніший для здоров'я, можна відповісти, що це чорний хліб.

Чорний хліб може допомогти контролювати рівень холестерину

Вживання чорного хліба може допомогти знизити рівень холестерину ЛПНЩ, що важливо для тих, хто має проблеми з цим. Якщо ви один з тих, хто повинен приймати статини для контролю рівня холестерину, вживання чорного хліба може бути для вас ще більш важливим.

У ньому немає вуглеводів

Немає сумнівів, що в чорному хлібі немає чистих вуглеводів. Це чудовий спосіб насолодитися хлібом, не турбуючись про вуглеводи.

Чорний хліб може допомогти з втратою ваги

Нарешті, чорний хліб може допомогти з втратою ваги, якщо він включений в хорошу програму схуднення. Він містить багато клітковини та інших поживних речовин, які допоможуть вам довше почуватися ситими, вживаючи бутерброд з чорного хліба. Це може перешкодити вам знову їсти занадто рано і допомогти вам схуднути.


Яка різниця між білим і чорним хлібом

Чорний хліб

  • Чорний хліб виготовляється з частин зерен пшениці: висівок, ендосперму та зародка. Тому відповідь на питання: "чому чорний хліб чорний" - простий. Тому, що те, з чого він зроблений, є коричневого кольору.
  • Чорний хліб виготовляється з цільнозернового борошна, тобто зерна пшениці не обробляються для видалення висівок і зародків.
  • Він більш поживний, оскільки містить більше клітковини та поживних речовин, ніж білий хліб, оскільки виготовляється з цільнозернового борошна.
  • Він не такий м'який, як білий хліб, оскільки містить висівки.
  • Практично не обробляється.
  • У нього не додають вітаміни і мінерали, так як він і так містить достатню кількість поживних речовин природним чином.

Білий хліб

  • Білий хліб виготовляється з ендосперму зерен пшениці, що надає йому характерний білий колір.
  • Білий хліб виготовляється з рафінованого пшеничного борошна, тобто зерна пшениці обробляються для видалення висівок і зародків.
  • Він менш поживний, ніж чорний хліб, так як при його обробці з нього видаляється клітковина.
  • Він м'якше чорного хліба, так як в ньому відсутні висівки і зародки.
  • Він сильно перероблений і в основному містить крохмаль.
  • Вітаміни та мінерали додаються, щоб зробити його більш поживним, оскільки він не містить ніяких поживних речовин природним чином.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...