А ви це знали? Як місяць народження впливає на людину. Ніякої астрології, тільки наука!

Вчені зібрали докази того, як час народження дитини впливає на її розвиток, а отже, і на подальше життя, передають Патріоти України.

На формування плода в утробі впливає безліч факторів, насамперед харчування матері. Діти, зачаті в періоди голоду, ростуть більш кволими, ніж покоління інших років. Але навіть у розвинених країнах нестача білка, вітаміну C та вітаміну D може викликати затримку розвитку мозку, проблеми з серцем та кістковою тканиною зародка.

Сезонні віруси, такі як грип, шкодять здоров’ю не лише матері, а й дитини. Вагітність у зимовий час з коротким днем і довгою ніччю підвищує ризик виникнення у матері сезонного афективного розладу (зимової депресії), що означає схильність малюка до депресій через недостатнє вироблення серотоніну.

Середовище проживання в перші місяці життя малюка впливає на його організм. Як підтвердили експерименти на мишах, народжені взимку гірше адаптувалися до зміни світлового дня, що зумовлювалося погіршенням апетиту та слабкою активністю у порівнянні з побратимами, народженими влітку — ті чудово звикали до зими.

В останні кілька років вийшла низка досліджень, у яких до сезону народження вдалося прив’язати особливості розвитку людей.

Весна

Для народжених у березні, квітні та травні — є одна хороша новина та одна погана. Почнемо з гарної: у вас найвищі показники гіпертимії (загального оптимістичного настрою). Гіпертиміки більше за інших схильні розглядати падіння як прелюдію до чергового зльоту.

Тепер погана новина — згідно з дослідженням здоров’я 52 тисяч осіб (Великобританія, 2012 рік), народжені у травні, також є рекордсменами з клінічної депресії. А найнижчі шанси на розвиток цього захворювання у народжених у листопаді.

Літо

Літні іменинники схильні до перепадів настрою, офіційно іменованим циклотімією. Крайня стадія циклотімії – біполярний розлад, маніакально-депресивний психоз (МДП). Тут ситуація схожа на дію щеплення: вводять небагато збудників хвороби, і це допомагає організму подолати сильнішу атаку бактерії або вірусу. Так і тут: легкі перепади настрою зберігають від серйозних гойдалок МДП. Найнижча захворюваність на біполярні розлади зафіксована у народжених у серпні.

Осінь

Осіннім дітям, народженим на піку продуктового достатку, пощастило: у них до того ж сприятливі світлові умови (і, відповідно, низький ризик депресії), вони також рідше страждають на біполярні розлади. Їхня проблема — схильність до дратівливості.

Зима

Зимовим пощастило найменше: крім їхньої схильності до депресій та біполярних розладів, у них ще й вищий ризик розвитку шизофренії. Але є й позитив – їх не так легко розлютити, як осінніх, а ще, згідно з дослідженням біографій 300 знаменитостей, зимові іменини підвищують можливість прославитися. Народжені в холодну пору року демонструють велику креативність та винахідливість під час вирішення завдань.

"Військо потребує людей": Жорін заявив про необхідність "негативної мотивації" для ухилянтів

четвер, 9 травень 2024, 8:50

Наразі немає можливості мотивувати українців йти до війська лише заохоченнями. Адже зараз на кону - майбутнє всієї держави та нації. Таку думку висловив екскомандир "Азову", заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін. "Я багато пишу про мобілізацію, тому ...

Одні проблеми! Доглядальниця для собак назвала чотири "найкошмарніші" породи

четвер, 9 травень 2024, 7:56

Жінка, яка вигулює собак, назвала чотири найгірших породи, з якими їй доводилося мати справу. Як пише Mirror, таким досвідом вона поділилася на Reddit. "Я працюю нянею для тварин, і чотири собаки, за якими я доглядаю, просто кошмар - я б ніколи не стал...