А ви це знали? Які авто найпопулярніші у різних країнах світу і чому (фото)

Найпопулярнішими авто в Україні в 2018 році були Renault Duster, KIA Sportage, Toyota RAV4, Toyota Camry, Renault Logan і Hyundai Tucson. Ці авто були найбільш продаваними, і така тенденція збереглася і в 2019 році, повідомляють Патріоти України.

Найпопулярніші авто у США

Які авто є найбільш продаваними в різних країнах світу, вирішили з’ясувати журналісти autocentre.ua на основі аналізу компанії JATO Dynamic – світового постачальника автомобільної бізнес-аналітики.

У США найпопулярніше авто – Ford серії F – продано 909 330 авто.

Населення країни: 327 мільйонів осіб.

Чому авто популярне: пікапи Ford F – лідери продажу американського ринку ось уже 32 роки поспіль. Американці люблять це авто за великі габарити і кліренс, всепрохідність, невибагливість і відмінні технічні характеристики.

Його ненажерливість американців не лякає – пальне у США зараз коштує близько 80 центів за літр. А великі розміри авто відповідають широті штатівських просторів.

Ford серії F

Китай

Найпопулярніше авто в Китаї – Nissan Bluebird Sylphy – продано 481 216 авто.

Населення: 1,386 мільярда людей.

Чому: незважаючи на велику кількість власних виробників, лідером продажів у Китаї є японське авто. Проте щодо кількості населення продаж трохи більше 481 тисячі авто – це небагато. Любов китайців до Sylphy складно зрозуміти – вони говорять про симпатії до його дизайну, економічності та зручних габаритів.

Nissan Bluebird Sylphy

Японія

Найпопулярніше авто в Японії – мікроавтобус кей-кар Honda N-Box – продано 241 870 авто.

Населення: 127 мільйонів осіб.

Чому: японці люблять тільки свої автомобілі, терпіти не можуть амерканські, і скептично ставляться до європейських. А кей-кари, на їх думку, це ідеальний варіант – маленькі і дуже економні. Як у покупці, так з погляду пального, обслуговування та сплати податків.

Nissan Bluebird Sylphy

Індія

Найпопулярніше авто в Індії – Maruti Suzuki Alto – продано 234 471 авто.

Населення: 1,340 мільярда людей.

Чому: тому що це найменше (відмінно для завантажених доріг Індії) та найдешевше авто в країні – близько 3800 доларів. Індія – п'ятий у світі ринок з продажу нових авто. І мініатюрний Alto в 2018 році становив кожен 14-й продаж.

Nissan Bluebird Sylphy

Бразилія

Найпопулярніше авто в Бразилії – Chevrolet Onix – продано 210 451 авто.

Населення: 210 мільйонів людей.

Чому: Бразилія – шостий за величиною ринок нових автомобілів. Минулого року кожен 12-й покупець зупинив свій вибір на Chevrolet Onix. Популярність цього авто базується на дешевій ціні. А оскільки бразильці чхати хотіли на безпеку, їх навіть не зупинило те, що за версією NCAP, цей хетчбек у травні 2017 року отримав нуль зірок за безпеку.

Chevrolet Onix

Німеччина

Найпопулярніше авто в Німеччині – Volkswagen Golf – продано 172 434 авто.

Населення: 83 мільйони осіб.

Чому: німці, як і японці люблять тільки своє. Volkswagen Golf лідирує в продажах у Німеччині ось уже п'ятий рік поспіль, хоча і демонструє падіння показників порівняно з попередніми роками.

Volkswagen Golf

Франція

Найпопулярніше авто у Франції – Renault Clio – продано 151 434 авто.

Населення: 67 мільйонів осіб.

Чому: французи теж прихильники своїх марок. В рейтингу найпопулярніших моделей у них домінують машини місцевих брендів – дев'ять з десяти бестселерів французькі. Свій автопром французи цінують за затишність салонів – кажуть, що в іноземців все не так. За свій особливий плавний дизайн і прийнятні ціни. А ще говорять про наявність "душі" у французьких автомобілів, і що під цим розуміється – можна тільки гадати.

Renault Clio

Італія

Найпопулярніше авто в Італії – Fiat Panda – продано 130 206 авто.

Населення: 61 мільйон осіб.

Чому: як бачите, жителі багатьох країн схильні любити вітчизняного виробника. Італійці також прихильники свого автопрому, і їх любов виливається в масовій купівлі хоч вже і застарілої, але звичної Panda. Незважаючи на скорочення ринку продажів авто в 2018 році, жителі Італії дуже цінують мініатюрну машинку за зручність парковки в містах, низьку купівельну вартість і вартість експлуатації. Тож на дешеву Panda, як і раніше, припадає один з кожних 15 проданих авто.

Fiat Panda

Південна Корея

Найпопулярніше авто в Південній Кореї – Hyundai Grandeur – продано 113 101 авто.

Населення: майже 52 мільйони осіб.

Чому: Hyundai Grandeur цінують у Південній Кореї за простір і ергономічність салону, плавність ходу, легкість управління, технологічність і економічність експлуатації разом з презентабельним зовнішнім виглядом. Тому його високі продажі, переважно, формуються юрособами – Grandeur любить купувати південнокорейський бізнес і таксопарки.

Hyundai Grandeur

Росія

Найпопулярніше авто в Росії – Lada Vesta – продано 108 363 авто.

Населення: 146 мільйонів людей.

Чому: продажі нових автомобілів у 2018 році в Росії зросли на 12,8% порівняно з 2017 роком. Lada залишилася найпопулярнішим брендом, а Vesta легко посіла перше місце з часткою нових реєстрацій на 17,5%. Чому росіяни люблять цей автомобіль? За те, що він "свій". А ще він не дуже дорогий, і добре витримує експлуатацію.

Lada Vesta

Туреччина

Найпопулярніше авто в Туреччині – Fiat Egea – продано 649 36 авто.

Населення: 80 мільйонів людей.

Чому: Fiat Egea є найбільш продаваним авто в Туреччині ось уже третій рік поспіль. І це при тому, що турецький авторинок в 2018 році обвалився на величезних 35%. Fiat Egea – це просто переназваний для Туреччини Fiat Tipo. Турки люблять простір, комфорт і понти, і Fiat Egea, на їхню думку, відповідає всім цим вимогам. До того ж, він у них один із найдешевших.

Fiat Egea

Джерело: 24 канал

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...