А ви це знали? Названо найкращі перекуси на ніч для здорового сну

За годину до відходу до сну рекомендовано вживати їжу з елементами для регулювання потрібних гормонів, що відповідають за біологічний годинник організму, передають Патріоти України.

Щоб організм після денних стресів повноцінно відпочив, потрібно забезпечити йому розслаблення і комфорт за допомогою здорових перекусів. Головний принцип вибору – їжа повинна містити три важливі елементи: триптофан, мелатонін, серотонін:

Яйця

Варені або у вигляді омлету вони містять триптофан і білки, швидко засвоюються організмом за годину. Важливе правило – не додавати в блюдо сіль і перець, які уповільнюють обмін речовин.

Молоко

При невеликому голод перед сном добре пити трохи кефіру або кислого молока. Такі продукти містять речовини, що сприяють виробленню мелатоніну, він в свою чергу регулює біологічний годинник організму.

Сік овочів

Такий напій з моркви, томатів та інших плодів, який випивається перед сном, містить гормон серотонін, що допомагає швидко розслабитися для відпочинку.

Сир

Маленький його шматочок допоможе вгамувати апетит, а також заспокоїти, дати відчути умиротворення. Такий ефект надає триптофан, який відповідає в організмі за регуляцію і наступ здорового сну.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...