А ви це знали? Працювати більше 55 годин на тиждень небезпечно - можливі інфаркти і передчасна смерть

Вчені з організації Об'єднаних Націй заявили, що ризик передчасної смерті від серцевих захворювань та інсульту набагато вище у тих людей, які працюють понад 55 годин на тиждень. Результати нового дослідження ВООЗ та міжнародної організації роботи опублікували в журналі Environment International, передають Патріоти України.

Це глобальне дослідження стало першим, в якому оцінили ризики для життя і здоров'я, пов'язані з тривалою роботою. Були зібрані дані з десятків досліджень за участю сотень тисяч людей за період з 2000 по 2016 рік.

"Робота 55 і більше годин на тиждень - серйозна небезпека для здоров'я. Настав час всім нам – урядам, роботодавцям і службовцям – усвідомити той факт, що тривалий робочий день може призвести до передчасної смерті", - прокоментувала дослідження глава ВООЗ з питань навколишнього середовища, зміни клімату та охорони здоров'я Марія Нейра.

Як відзначають вчені, робота 55 і більше годин на тиждень підвищує ризик інсультів на 35%, ризик розвитку ішемічної хвороби серця на 17%, в порівнянні з роботою від 35 до 40 годин.

У дослідженні вказується, що з 2000 по 2016 роки кількість смертей від серцевих захворювань, пов'язаних з тривалим робочим днем, збільшилася на 42%. Кількість інсультів - на 19%.

У ВООЗ також вказали на те, що понаднормова робота призводить до третини "професійних" захворювань. А пандемія коронавірусу тільки прискорює розвиток факторів, які сприяють тенденції до збільшення робочого часу.

"Віддалена робота стала нормою в багатьох областях, часто стираючи межі між домом і роботою. Крім того, багато компаній змушені були згорнути або закрити певні операції, щоб заощадити гроші, а люди, які все ще отримують заробітну плату, в кінцевому підсумку працюють більше годин. Ніяка робота не вартує ризику інсульту або серцевого нападу", - зазначив гендиректор ВООЗ Тедрос Гебреесус.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...