Ця страва відома в усьому світі, її
готують у різних ресторанах і фастфудах. Виявляється, що це суто
український витвір і має назву "Картопля по-уланівськи", передають Патріоти України.
Придумала рецепт картоплі по-уланівськи вінничанка Глафіра Дорош. За це
у 1965 році її нагородили радянським орденом. Глафіру запрошували
працювати у ресторани Москви, але вона залишилася у своєму рідному селі
Уланів.
Жінка придумала рецепт випадково!
Глафіра працювала в колгоспній їдальні. Одного разу вона готувала
фаршировану м’ясом картоплю, але їй не вистачило фаршу. Тоді жінка
розрізала картоплю на 4 частини і кинула в олію смажитися. Потім
вирішила ще й полити картоплю часниковим соусом для пиріжків із горохом.
Рецепт настільки всім сподобався, що його часто готували для
трактористів, які працювали в полі.

Як рецепт "картопля по-уланівськи" прославився на весь світ
Розповідають, що з Москви прислали журналіста газети «Известия» із
партійним завданням – написати критичний матеріал про Вінницьку область.
Тоді погане слово у центральній пресі було рівноцінне звільненню.
Розуміло це і вінницьке керівництво, тож від того, як зустрінуть
столичного журналіста, залежала їх кар’єра. Начальство гостя зустріли та
повезли у показовий колгосп в Уланів, неподалік від курортного
Хмільника, де газетяра і пригощала Глафіра Дорош. Тепер кажуть, що це,
напевно, було єдиним яскравим спогадом журналіста… В «Известиях» про
Вінниччину вийшла тільки невелика замітка про «картоплю по-уланівськи»,
але наскільки вона змінить життя сільської кухарки і самого Уланова,
тоді ніхто не знав.
Рецепт "картоплі по-уланівськи"
вимиту картоплю розрізаємо на 4 частини;
обсмажуємо у великій кількості олії;
поливаємо завчасно приготовленою заправкою із часником, олією та сіллю.
В американському штаті Коннектикут подружжя виховує трьох хлопчиків 23, 20 та 8 років, проте найбільше уваги прикуто саме до наймолодшого сина. Все через його особливість, розповідають у своїх соцмережах батьки Діні та Мітчел Конлоги. У хлопчика волосс...
Користувачка соцмережі Threads Крістіна зробила допис про те, що замовляла 200 грамів печериць у доставках від Сільпо, а прийшла одна велика печериця вагою 200 г. У коментарях українці почали ділитися своїми історіями та показувати овочі, фрукти та інш...