А ви це знали? Що може статися з організмом, якщо щодня їсти попкорн

Попкорн люблять за те, що він легкий, хрусткий і ситний. Однак важливо знати більше про його властивості, переваги й недоліки, передають Патріоти України.

Сучасні технології дійшли до того, що на полицях магазинів можна побачити не тільки солоний або солодкий попкорн, а ще й із іншими смаками. Для когось це серйозний недолік, тому що у складі є хімічні речовини. Але деякі все одно люблять і охоче його купують. Як повідомляє видання Watchman, переваги такої закуски ось у чому.

Поживна цінність

Попкорн містить вітаміни B1, B3 і B6, які грають роль у підтримці здорового тонусу і процесів життєдіяльності. У 100 грамах міститься приблизно 370 ккал, але цієї кількості цілком достатньо для насичення, тому з ним легко схуднути.

Прискорення метаболізму

Кукурудза містить багато білків і вітамінів, що відповідають за обмінні процеси в тілі людини.

Профілактика цукрового діабету

Завдяки вмісту клітковини, що сприяє зниженню цукру в крові, попкорн може захищати організм від його шкідливої дії.

Але є свої мінуси в ньому:

Алергія

Особливо це може бути небезпечно для дітей, оскільки ні дитина, ні батьки можуть не зрозуміти відразу, від чого стало погано і не вжити заходів. Також і у дорослих людей може бути на нього реакція.

Лушпиння в зубах

Деякі частинки від попкорну можуть бути такими дрібними, що, коли потрапили в зуби, їх складно звідти дістати, а це викликає неприємні відчуття.

Хімічні домішки

Вони можуть викликати проблеми зі шлунково-кишковим трактом, а також призвести до зневоднення. Рекомендується віддавати перевагу просто солоному або солодкому попкорну. В ідеалі краще готувати його вдома на сковороді.

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися": В Міноборони заявили, що не всі держслужбовці матимуть бронювання

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:54

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. "Йдеться про те, що ці люди також н...

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...