Одним з ключових факторів ризику хвороб серцево-судинної системи є підвищений кров’яний тиск. У даний час від цього захворювання страждає мільярд людей у світі. У ВООЗ гіпертонію називають однією з головних причин серцевих нападів та інсультів, передають Патріоти України.
Було встановлено, що підвищувати тиск можуть певні продукти. Одним з найбільш дивовижних відкриттів стало те, що негативно впливає на ці показники улюблена багатьма картопля. Вчені прийшли до висновку, що три способи її приготування порушують функціонування серцево-судинної системи.
Як пише Express з посиланням на результати дослідження, мова йде про печену і варену картоплю (в тому числі пюре), а також картоплю-фрі. За словами дослідників, найбільшому ризику піддаються жінки.
Крім того, вчені виявили зв’язок між частотою вживання картоплі і високим кров’яним тиском. В експерименті взяли участь 187 тис. осіб, яких розділили на дві групи. Добровольці з першої групи їли картоплю мінімум чотири рази на тиждень, а з другої – раз на місяць. В результаті з’ясувалося, що учасники з першої групи набагато частіше страждали від гіпертонії.
Житель Кіровоградщини не схотів отримувати повістку й не з'явився до військкомату. За вчинене його притягнули до кримінальної відповідальності. Про це йдеться у вироку, який Вільшанський районний суд Кіровоградської області ухвалив 9 вересня, передают...
У той час, як у частини пенсіонерів виплати з 1 вересня зросли, у 2025 році для окремих категорій громадян України передбачено спеціальні доплати до пенсійних виплат. При цьому частину таких надбавок можуть отримувати й родичі у випадку смерті пенсіоне...