А ви це знали? Три види картоплі виявилися небезпечними для здоров’я - ризики дуже серйозні

Одним з ключових факторів ризику хвороб серцево-судинної системи є підвищений кров’яний тиск. У даний час від цього захворювання страждає мільярд людей у світі. У ВООЗ гіпертонію називають однією з головних причин серцевих нападів та інсультів, передають Патріоти України.

Було встановлено, що підвищувати тиск можуть певні продукти. Одним з найбільш дивовижних відкриттів стало те, що негативно впливає на ці показники улюблена багатьма картопля. Вчені прийшли до висновку, що три способи її приготування порушують функціонування серцево-судинної системи.

Як пише Express з посиланням на результати дослідження, мова йде про печену і варену картоплю (в тому числі пюре), а також картоплю-фрі. За словами дослідників, найбільшому ризику піддаються жінки.

Крім того, вчені виявили зв’язок між частотою вживання картоплі і високим кров’яним тиском. В експерименті взяли участь 187 тис. осіб, яких розділили на дві групи. Добровольці з першої групи їли картоплю мінімум чотири рази на тиждень, а з другої – раз на місяць. В результаті з’ясувалося, що учасники з першої групи набагато частіше страждали від гіпертонії.

“Ці результати мають потенційно важливі наслідки для громадського здоров’я, оскільки вони не підтверджують потенційну користь від включення картоплі як овочів у державні продовольчі програми. Замість цього вони доводять шкідливий ефект, який спостерігається після високого споживання вуглеводів”, – розповіли автори роботи.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...