"Або сам одужаєш, або помреш": Журналістка розповіла шокуючі подробиці про лікування COVID-19 у Одесі

Природний відбір – так можна охарактеризувати те, що коїться в багатьох українських лікарнях.

У мережі поскаржилися на брак місць і лікарів в Одеській міській лікарні №5, а також лікування хворих із підозрою на коронавірус не за протоколом. Про випадок зі своєю родичкою, яка потрапила в цю лікарню, на сторінці у Facebook написала журналістка Віра Черниш, передають Патріоти України.

Вона розповіла, що жінка перебувала в загальній палаті, і лише після позитивного тесту на COVID-19 її можуть перевести в інфекційне відділення. У середньому, за словами Черниш, очікування результатів займає тиждень. При цьому першу добу родичка з високою температурою просиділа в коридорі, тому що не було місць. "Температура 39 вже два тижні, вода в легенях, дикий головний біль, із ліжка встати не може", – описала вона симптоми жінки.

Черниш розповіла, що медики лікували пацієнтку лише жарознижуючим. "Один лікар на 90 осіб, його хвора бачила раз або два за весь час. Вночі медсестри не приходять, ти сам по собі. Вдень приходять зрідка, хамлять. Одна пацієнтка впала, розбила голову. Допомогу їй надавали сусіди із нещастя", – написала вона.

Користувачка додала, що в лікарню стоїть черга зі швидких, по 20 машин за день. "Місця в лікарні закінчуються, та й користі від таких місць?" – обурилася вона.

"Якщо захворів, або сам одужаєш, або помреш. Природний відбір – якось так можна охарактеризувати те, що коїться в цій і, я впевнена, практично у всіх інших українських лікарнях", – зазначила Черниш.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...