Абсолютна більшість українців, що втікали від війни до Польщі, почали добре заробляти і відмовилися від соціальної підтримки біженцям, - дослідження

Українці в Польщі поступово стають самодостатніми. Вони адаптуються до відсутності соціальних програм та починають добре заробляти.

Відповідно зросла кількість тих біженців з України, хто вже самостійно може оплатити собі житло. Таких українців вже на 18% більше порівняно з минулим роком, йдеться у дослідженні міжнародної агенції із працевлаштування Gremi Personal.

"76% опитаних українців у Польщі винаймають житло власним коштом. 15% забезпечують житлом роботодавці. Усього 4% живуть за допомоги благодійних організацій, 3% прихистили поляки, яким уряд сплачує компенсацію, 2% досі живуть у тимчасовому житлі від держави", - сказано в повідомленні.

В агенції пояснили, що кількість людей, які винаймають житло самостійно значно виросла через низку причин. По-перше, рівень соціальних виплат у Польщі не дозволяє прожити без роботи, порівняно з такими країнами як Німеччина, Бельгія, Швейцарія. А рівень заробітних плат дає можливість винаймати окреме житло, тому українці працевлаштовуються та отримують гідні умови життя.

"Цифри показують, що українці вже стали самодостатніми у Польщі. Це пов'язано з адаптацією та відсутністю соціальних програм, як у більш багатих країнах Європи. Переважна більшість вже вивчили польську мову. Це допомагає влаштовуватися на роботу за фахом, отримувати високу заробітну плату та винаймати собі оренду житла. Я вважаю, що цей фактор вплинув також й на те, що більше ніж утричі зменшилась кількість тих, кого прихистили поляки в своїх домівках. Українці хочуть працювати, заробляти та бути самостійними", - говорить директорка департаменту рекрутації Gremi Personal Анна Джоболда.

2022 року у Польщі винаймали житло власним коштом 58% респондентів, 22% забезпечували житлом роботодавці.

10% респондентів відповіли, що їх прихистили поляки у своєму житлі, 5% жили коштом держави й 5% за допомоги благодійних організацій.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...