Аби хижа подружка не була занадто голодною: Дайвер 20 років тішиться приязню тигрової акули, яку колись врятував з халепи (відео)

Дайвер Джим Абернеті розповів про 22-річну дружбу з тигровою акулою Еммою.

Як пише Oddity Central, Джим Абернеті та тигрова акула Емма вперше зустрілися у 2001 році, коли дайвер витяг гачок з її пащі. З того часу дайвер і 4,5-метрова хижачка потоваришували та стали практично нерозлучними.

Щоразу, коли Джим занурюється у воду в районі Тайгер-Біч на Багамах, акула підпливає до нього і треться головою об нього на знак прихильності. Дайвер зазначає, що це не та поведінка, яку більшість людей очікують від величезної тигрової акули, здатної легко розірвати людину на частини.

Американець порівняв акулу з великим собакою, тому що той під час зустрічей теж радіє Джиму і чекає, щоб він погладив його.

«Що робить Емму такою особливою, то це те, що вона справді велика, просто величезна, і коли ти дивишся на неї, то здається, що це, можливо, останнє, що ти побачиш у житті. Але, пробувши у воді деякий час, розумієш, що вона любляча і лагідна. Це не безмозкі монстри-людожери, а розумні істоти, такі ж, як кішки та собаки. Тусуватися з Еммою — це як кататися травою з ретривером, це дуже весело та класно, ми часто робимо селфі разом», — розповів журналістам Абернаті.

Емма впізнає Джима, навіть якщо він змінює спорядження для дайвінгу. З часом вона вивчила команди та жести друга — наприклад, вона розуміє запрошення почухати їй голову.

Чоловік розпочав масштабну кампанію зі зміни ставлення людей до акул, і Емма є ідеальною твариною для цієї мети.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...