Аби не прикіпили до облич: Ляшко розповів, коли українці зможуть зняти карантинні маски

Наступний перегляд режиму карантину відбудеться 22 травня.

Віктор Ляшко. Фото: скріншот з відео.

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко вважає, що масковий режим в Україні може завершитися до кінця літа. Про це він розповів в інтерв'ю, передають Патріоти України.

За словами головного санітарного лікаря, масковий режим може завершитися до кінця літа за умови зниження кількості нових випадків COVID-19 у період карантину в Україні.

"Якщо кількість випадків буде знижуватися, ситуація поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а досить швидко вийдемо. Можливо, і дитячі садки відкриємо. Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді балансуватимемо на цих 350-500 випадках і маска стане нашим невід'ємним другом до кінця цього року", - сказав він.

Ляшко додав, що наступний перегляд режиму карантину відбудеться 22 травня. "Доки буде карантин, доти ми будемо в масках, з антисептиками і соціальною дистанцією. Іншого виходу немає. Ми говоримо про те, що у нас розробляється поетапний план виходу з карантину. Ми вже зараз пом'якшуємо обмеження з 11 травня. Наступний етап перегляду карантину - 22 травня. Будемо дивитися, як розвиватиметься епідситуація", - зазначив Ляшко.

Джерело: РБК-Україна

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...