"Аби захистити інтереси Франції": Французьку молодь спитали, чи готові вони воювати в Україні

У Франції провели опитування, яке свідчить, що 51% молоді країни готові брати до рук зброю та воювати в Україні, якщо це буде потрібно для захисту інтересів їхньої держави. Про це йдеться в результатах опитування, яке було проведено на замовлення Інституту стратегічних досліджень військової школи (IRSEM) та Загального управління з питань міжнародних відносин і стратегії (DGRIS), передають Патріоти України.

Відомо, що DGRIS та IRSEM - це органи, які функціонують у структурі Міноборони Франції. Опитування було проведено серед 2300 французів, яким від 18 до 25 років. Його опублікували 12 квітня, проте воно проводилося ще влітку 2023 року.

Коли в них запитали, якби захищати Францію довелось під час участі у війні в Україні, чи б пішли вони воювати за свою країну, на що 51% французьких молодих людей відповіли "так". Серед них 17% дали впевнену відповідь, ще 34% заявили "напевно так".

Також було схоже питання, але без згадки України, чи будуть вони захищати Францію, 57% опитуваних відповіли, що готові захищати Францію у разі можливої війни.

Своєю чергою 62% респондентів вважають, що потрібно відновити загальну військову службу, яку Франція скасувала у 1997 році.

"Порочне коло": Вчені розповіли, чому люди ненавидять одне одного

четвер, 16 травень 2024, 9:47

Багато хто з нас коли-небудь висловлював комусь сильну неприязнь або навіть говорив: "Я тебе ненавиджу". Хоча слово "ненавиджу" часто трапляється у звичайній розмові, наприклад, "ненавиджу броколі", насправді ми висловлюємо найрізноманітніші почуття - ...

Підзабута трагедія українського народу: СРСР затопив понад 230 сіл під час утворення шести водосховищ на Дніпрі (дослідження)

четвер, 16 травень 2024, 9:46

Компенсація за втрачене житло та господарство, як водиться, часто-густо була символічною. Затоплені села зазвичай лежали під крутим правим берегом Дніпра, часто в ярах із проточною водою та унікальним мікрокліматом . СРСР під час будівництва шести вод...