Адвокат обурений порушеннями: У справі про вбивство Шеремета влаштували терміновий слідчий експеримент (відео)

За словами Владислава Добоша, право на захист Юлії Кузьменко було порушено, коли слідство не надало суду деякі публічні матеріали, наприклад, із брифінгу МВС.
Юлія Кузьменко. Фото: соцмережі.

Адвокат підозрюваної у справі про вбивство Павла Шеремета, медички Юлії Кузьменко, Владислав Добош заявив, що захисників досі не допустили до матеріалів справи, хоча вони давно вже домагаються цього права. Про це він розповів під час прямого ефіру на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, 26 грудня він подав скаргу про ознайомлення з матеріалами справи, зокрема з відео, але так і не отримав до них доступу. Крім того, 2 січня близько 17:00 йому прийшло повідомлення про те, що слідчі планують провести слідчий експеримент о 18:00, тому йому слід прибути на місце.

"При цьому нам не відкрили відео (того, за яким будуть проводити слідчий експеримент – Ред.). Як вони це збираються зробити, я не знаю... Логічно було б, щоб вони відкрили нам матеріали, надали відео, які вони вже надали всій країні, але адвокати не можуть отримати до них доступ у процесуальному порядку", – сказав він.

Також стало відомо, що Добош подав скаргу уповноваженій із прав людини Людмилі Денисовій. Вона складається з десяти сторінок, у ній ідеться про порушення презумпції невинуватості, права на справедливий суд і права на захист. За словами Добоша, право на захист Кузьменко було порушено, коли слідство не надало суду деякі публічні матеріали, наприклад, із брифінгу МВС.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...