Адвокат пояснив, чи можуть військовозобов'язаним вручати повістки прямо на кордоні під час воєнного стану в Україні

Після лютневого продовження Верховною Радою воєнного стану і загальної мобілізації військовозобов'язаним чоловікам продовжують вручати повістки - іноді навіть просто на вулиці. Відповідно, сотні тисяч українців цікавить, чи можуть їм вручити повістку при перетині кордону, коли вони направляються на навчання, у відрядження або в інших справах. Відповідь на це питання дав адвокат Тарас Никифорчук, передають Патріоти України.

"Отримати повістку можна де завгодно, але не на кордоні", — каже юрист. Никифорчук каже, що єдиний випадок, коли прикордонники можуть "зайнятися" в плані порядку денного людиною, яка знаходиться на кордоні, — це коли він її незаконно перетнув.

"Співробітники прикордонної служби складають відповідні матеріали, складають протокол і передають його до суду. А суддя виносить постанову, згідно з якою людині "світить" штраф від 3,4 тисячі гривень, ніякої кримінальної відповідальності за це не може бути", — стверджує він.

Никифорчук також каже - якщо людина незаконно перетнула кордон, то прикордонники викликають поліцію, але самі правоохоронці нічого за законом зробити не можуть. "Вони беруть людину, незаконно затримують і доставляють в ТЦК. А там вже з людиною починають працювати, щоб військовозобов'язаний погодився на медкомісію", — закінчив свою розповідь адвокат.

На Закарпатті священнику УПЦ МП заборонили у служінні через... демонстрацію статевих органів

четвер, 16 травень 2024, 22:52

Днями у Мережі з'явилися відео, де священник Свято-Георгіївського "Кривського" чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ МП Віктор Шпілька демонстрував статеві органи, передають Патріоти України. Після розголосу в соцмережі та суспільного резонансу в ...

У Львові солдат застрелив полковника

четвер, 16 травень 2024, 21:41

У Львові Личаківський районний суд засудив старшого солдата за випадкове вбивство полковника. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень, передають Патріоти України. Трагічний інцидент стався у листопаді 2022 року на території однієї з військових ...