Адвокат пояснив, чи вручать повістку на вулиці тим, хто оновив дані в "Резерв+"

Військовозобов'язані чоловіки від 18 травня 2024 повинні оновити свої дані упродовж 60 днів. Це можна зробити в ТЦК, додатку "Резерв+" або в ЦНАПах. Адвокат пояснив, що буде, коли ТЦК зустрінуть на вулиці тих, хто вже оновив дані онлайн, передає "РБК-Україна".

За словами адвоката, коли військовзобов'язаний оновив дані в додатку "Резерв+", при перевірці цю інформацію зможуть побачити представники правоохоронних органів або працівники ТЦК і СП. Тобто, людина виконала вимогу закону і не буде оштрафована за неоновлення даних.

"Водночас, коли таку людину зустрінуть працівники ТЦК, то наступним кроком буде вручення повістки на ВЛК", - каже Катерина Аніщенко.

Вона додає, що така процедура очікує й тих, хто дані ще не оновив. У такому разі, їх направлять до ТЦК оновлювати дані. А до процедури оновлення даних і якраз і входить проходження військово-лікарської комісії.

"Особи, які вже оновили дані онлайн, будуть отримувати направлення на ВЛК і в подальшому реалізовувати це направлення на практиці. Буде доступна більш детальна функція: коли наступного разу зупинять на вулиці, то при перевірці даних буде видно, що людина зареєстрована в єдиному реєстрі призовників, мобілізованих та військовослужбовців. І також буде видно, що в нього є направлення на ВЛК, яке було або не було реалізоване", – зауважує адвокат.

У профільних структурах зазначають і те, що працівникам ТЦК також буде доступна інформація про те, скільки повісток чоловік отримав і на скільки з них не зреагував. Але зараз цього функціоналу поки не запроваджено.

"Зараз ми спостерігаємо великі черги до ТЦК. Мої клієнти говорять, що часом навіть доводиться брати відпуску, щоб там простояти і потім ще встигнути пройти ВЛК", – додала адвокатка.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...