Адвокат розповів, скільки в'язнів насправді хочуть воювати

На думку адвоката Сергія Старенького, невелика кількість ув'язнених виявить бажання воювати. За різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують, "то це буде велика кількість". Верховна Рада сьогодні, 8 травня, ухвалила закон про мобілізацію засуджених осіб, передають Патріоти України.

"Заяв нібито і багато, але коли доходить справа до того, хто ж дійсно хоче із в'язнів піти воювати, виходить так, що їх, по-перше, не так багато, а по-друге, це зазвичай такі люди, які не дуже позитивно себе почувають у виправній колонії, хочуть знайти собі якісь шпарини, щоб покращити свій стан", – зазначив юрист в етері "Київ 24".

Адвокат розповів, що спочатку була пропозиція не відправляти в'язнів у загальний колектив військових, а зробити з них окремий підрозділ, на кшталт штрафбату. "Коли перше обговорення пройшло, у багатьох чинних командирів запитували і вже почали говорити про те, що не треба їх в загальний колектив, от ми зробимо окремий підрозділ, умовно кажучи, типу штрафбату... і будемо їх використовувати. Але це методи російської армії. Мені здається, що українська армії трохи на інших принципах побудована і діє... І таких людей насправді не дуже багато, за різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують таким чином, то це буде велика кількість, повірте мені", – підсумував Сергій Старенький.

Колишній абсолютний чемпіон Леннокс Льюїс прокоментував перемогу Усика

неділя, 19 травень 2024, 23:55

Колишній абсолютний чемпіон Леннокс Льюїс привітав Олександра Усика з перемогою над Тайсоном Ф’юрі. Відповідний текст він написав у соцмережі Х, передають Патріоти України. «Сьогодні ввечері ми стали свідками приголомшливого бою і твору історії. Я ради...

Оце так: Відому тенісистку звинувачують у крадіжці меблів і килимів з орендованої вілли

неділя, 19 травень 2024, 23:01

Колишню італійську тенісистку Камілу Джорджі, яка завершила кар'єру в травні цього року, звинувачують у крадіжці меблів і килимів з орендованої вілли у Флоренції. Про це повідомляє Corriere della Sera, передають Патріоти України. За інформацією видання...