Адвокати ламають собі голови та руки: З СІЗО зник "смотрящий" за Харківською областю

Вадима Ізотова підозрюють у крадіжці в особливо великих розмірах, незаконному зберіганні зброї, а також опорі і погрозах правоохоронцям.

В Харкові з СІЗО зник кримінальний авторитет Вадим Ізотов, відомий як “Ізот”. Про це заявив його адвокат Ілля Кундіус у коментарі Newsroom, передають Патріоти України.

Поліція називає Ізотова кримінальним авторитетом і “наглядачем” за Харківською областю. За словами Кундіуса, напередодні за нього внесли заставу. Коли адвокат прийшов з документами до СІЗО, йому заявили, що харків’янин там не утримується. Кундіус зазначив, що це сталося ввечері 16 листопада і коли його колега приїхав 17-го в ізолятор, ситуація не змінилася.

“Нам кажуть, що Вадима Ізотова у них немає. Ми подали адвокатський запит і звернулися в усі інстанції – в ДБР, в поліцію, до Уповноваженого з прав людини. У моїй адвокатській практиці це перший подібний випадок”, – розповів адвокат Ізотова.

Юрист додав, що востаннє бачив свого підзахисного в п’ятницю і не виключає, що його з СІЗО могли вивезти правоохоронці, щоб утримувати до рішення Апеляційного суду. При цьому працівники пенітенціарного закладу спростовують інформацію про зникнення Ізотова.

У північно-східному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань повідомили, що якщо запобіжний захід не був змінений, то чоловік повинен перебувати в СІЗО.

Ізотова підозрюють у крадіжці в особливо великих розмірах, незаконному зберіганні зброї, а також опорі і погрозах правоохоронцям. За версією слідчих, він влітку 2017 прибув на своїй машині Lexus на парковку і за допомогою спеціального пристрою перехопив сигнал автомобільної сигналізації. Таким чином він нібито отримав доступ до автомобіля Mazda, з якого викрав 25 тисяч доларів.

У лютому 2018 року правоохоронці обшукали машину Ізотова, де знайшли та вилучили клинок. Після цього чоловіка оголосили в державний розшук. У березні 2020-го поліцейські помітили автомобіль Ізотова і почали переслідування. Підозрюваний пошкодив автомобіль правоохоронців і зник.

Чоловіка затримали в листопаді на території Сумської області. Йому обрали запобіжний захід у вигляді позбавлення волі з правом внесення застави в сумі 440 тисяч гривень.

Це варто знати! 1 травня в Україні набуває чинності важливе для водіїв правило

вівторок, 30 квітень 2024, 7:50

Раніше в Україні діяли правила, згідно з якими водії транспортних засобів мали у холодну пору року (з 1 жовтня до 1 травня) вмикати ближнє світло фар за межами міста, передають Патріоти України. Але ці правили не так давно змінили — «зимову» норму пор...

Бійців з контузією лікують "абияк" та "крапають" чимось незрозумілим: У Міноборони розповіли про проблеми в медицині

вівторок, 30 квітень 2024, 7:30

Директорка департаменту охорони здоров’я Міністерства оборони Оксана Сухорукова заявила в інтервʼю, що в Україні військові медики хороші, проте є декілька "але" у медицині, передають Патріоти України. Журналістка запитала у Сухорукової, чому в підрозд...