Агент 007 на пенсії: Деніел Крейг отримав лицарський орден, такий самий як і його уславлений кіноперсонаж

Деніел Крейг отримав лицарський орден

Актор Деніел Крейг, який прославився завдяки фільмам про агента 007 Джеймса Бонда, отримав британський лицарський орден Святих Михайла та Георгія. Про це свідчить документ на сайті уряду Великої Британії. Такої ж нагороди за сюжетом бондіани був удостоєний і його кіногерой, зазначають Патріоти України.

Крейг отримав нагороду за заслуги у кіно та театрі. Він став кавалером ордена – це найменша міра старшинства цієї нагороди. За сюжетом книги Яна Флемінга Джеймс Бонд став кавалером ордена Святих Михайла та Георгія у 1953 році.

Крім Крейга, цим та іншими лицарськими орденами було нагороджено низку політиків та дипломатів. Зокрема, Тоні Блер, який обіймав посаду прем'єр-міністра Великої Британії у 1997-2007 роках, удостоївся Ордена Підв'язки – найвищого лицарського ордена в країні.

Також минулого року Крейгу за роль Бонда надали звання почесного командера Королівського флоту Великобританії, знов таки зрівнявши і військово-морських званнях з агентом 007.

Деніел Крейг зіграв Джеймса Бонда в останніх п'яти фільмах за мотивами романів журналіста та письменника, офіцера британської військової розвідки Яна Флемінга – "Казино "Рояль", "Квант милосердя", "007: Координати Скайфолл", "007: Спектр" і "Не час вмирати".

Нагадаємо, 28 вересня 2021 року відбулася прем'єра 25-го фільму про Джеймса Бонда, в якому востаннє зіграв Деніел Крейг.

Також повідомлялося, що історик кіно Філіп Дюран розповів про новий фільм про Джеймса Бонда. У ролі агента 007, за його словами, виступить "чудовий актор, який надасть образу нових несподіваних рис".


Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...