Агенти Путіна працюють? В Європі раптово зникли аналізи жертви отруєння "Новачком"

З фінської лабораторії VERIFIN безслідно зникли зразки аналізів бізнесмена Еміліана Гебрева, який став жертвою отруєння нервово-паралітичною речовиною в Болгарії в 2015 році. Пізніше стало відомо, що це був "Новачок". Про це пише The Insider, передають Патріоти України.

Перші дослідження в цій лабораторії показали, що замах на Гебрева було скоєно із застосуванням бойової отруйної фосфорорганічної речовини, що підпадає під заборону хімічної зброї.

Після отруєння в березні 2018 колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії "Новачком", влада Болгарії і сам Гебрев звернулися до фінської лабораторії з проханням надати зразки для аналізу, щоб дізнатися, чи отруїли всіх трьох жертв "Новачком".

Але лабораторія VERIFIN, яка зобов'язана зберігати зразки, не змогла ні повернути їх, ні пояснити, куди вони зникли. Розслідування в Болгарії (яке вже встановило багато деталей злочину) довелося призупинити.

Нагадаємо, 28 квітня 2015 року під час ділової вечері Гебрев знепритомнів, його стан постійно погіршувався – незабаром він впав у кому. Зі схожими симптомами (але в дещо кращому стані) в той же вечір були госпіталізовані син Гебрева і один з топменеджерів Emco.

За версією прокуратури Болгарії, їх намагалися отруїти в Софії неопізнаною речовиною, яка, згідно з висновками лабораторії Гельсінкського університету, могла бути нервово-паралітичною отрутою класу "Новачок". Бізнесмен, зі свого боку, заявляв, що його, можливо, хотіли отруїти в цілях розвалу болгарської військової промисловості. У лютому 2020 року болгарська прокуратура запідозрила співробітника ГРУ Єгора Гордієнка в замаху на Гебрева.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...