Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передають Патріоти України.

«Дуже сумно бачити таке, для багатьох Харків став сірою зоною, яка непридатна для життя, хоча тут наразі проживає більше ніж мільйон людей, багато дітей і вагітних, які не хочуть покидати місто, але в новинах все виглядає інакше», — написала Марина Стульнікова у своєму дописі на LinkedIn.

Вона додала, що фактично може збрехати про те, де проживає, бо якщо вакансія віддалена, цього однаково не будуть перевіряти. У коментарі дизайнерка розповіла, що отримала таку причину відмови вперше.

Марина зауважує, що наразі працює, але іноді відкликається на вакансії. За її словами, зазвичай, коли вона надсилала CV, то отримувала запрошення на співбесіду, або просто відмову через перевагу іншого кандидата, і зазначає, що це «ок».

«Але це мене аж зачепило і я навіть не уявляла, бо раніше тільки чула, про такі відмови через Харків та Україну загалом. Ну от і тут питання в тому, що всі такі патріоти й підтримують українців, всі так пафосно кажуть „Харків-залізобетон, харківʼяни-незламні“, а як покопатися, вилазить отаке», — розповіла дизайнерка.

Вона говорить, що після цієї відмови «просто прибрала локацію Харків усюди». «Після цього випадку я не дуже відкликалась на вакансії, чесно кажучи, але зробила дуже багато висновків», — говорить Марина Стульнікова.

У коментарях до її допису багато користувачів погодилися, що така проблема є. «Працюю віддалено з Харкова й не маю перебоїв з інтернетом завдяки зарядній станції й оптичному інтернету, але працевлаштуватися зараз справді важко через інфополе», — написав Data analyst Віталій Коріневський. Він додав, що «бізнес можна зрозуміти», і порадив не спинятися отримавши першу таку відмову. За його словами, політика в компаній різна, і в IT часто можуть запропонувати релокейт до «безпечніших областей».

Інші користувачі відзначили, що в «сіру зону» перетворився не лише Харків, а й вся Україна. «У мене на пошті декілька листів відмов тому, що я в цілому з України», — говорить Frontend Engineer Владислав Башилов.

Втім іноді бувають і зворотні ситуації. За словами графічної дизайнерки Оксана Аріку, їй відмовили, бо вона знаходилась за межами України. «У мене навпаки була ситуація, саме під час співбесіди дізнавши HR, що я проживаю тимчасово не в Україні, сказала що не підходить. Хоча робота віддалена, продуктова компанія хороша, їм не підійшла локація», — стверджує дизайнерка.

Дуже любив вино, але проблема була не в алкоголізмі: Вчені розповіли, через що міг оглухнути Бетховен

субота, 18 травень 2024, 23:43

Слух видатного композитора Людвіга ван Бетховена почав погіршуватися в молодості, а помер геній повністю глухим. Причини його глухоти залишаються загадкою. Однак, майже через дві сотні років аналіз його волосся показав високий рівень свинцю, миш'яку та...

Рідкісний вид рептилій - на межі зникнення: На Кубі коти взялися винищувати... крокодилів

субота, 18 травень 2024, 23:02

Здичавілі коти вважаються одним із найпроблемніших інвазивних видів, який загрожує тисячам інших видів тварин у дикій природі. Нове підтвердження цьому представили кубинські фахівці, які звинуватили безпритульних кішок у масовому вбивстві дитинчат рідк...