Ахметов впіймав "велику рибу"? "Шахтар" підписав бразильського бомбардира з "Аякса"

Лассіна Траоре

Віце-чемпіон України донецький «Шахтар» зробив друге придбання в літнє міжсезоння. Слідом за бразильцем Педріньо з «Бенфіки» «гірники» підписали п'ятирічний контракт із 20-річним нападником Лассіною Траоре, зазначають Патріоти України.

«Шахтар» — великий клуб з відмінним наставником з Італії. Це стало основною причиною мого рішення приїхати сюди. Я покажу всі свої сильні якості на полі. Якщо ти в «Шахтарі», значить, достатньо хороший. Готовий проявити себе, щоб допомагати команді. Зі своїх нових партнерів знаю Додо, також Тайсона, який був у команді раніше, і воротаря, який уже тривалий час виступає за «Шахтар» та національну збірну. Я дивився інформацію про деяких футболістів в інтернеті. Учора трохи поспілкувалися з головним тренером Роберто де Дзербі. Він сказав, що радий бачити мене тут, — я відповів тим же", — наводить слова новачка офіційний клубний сайт.

Форвард робив перші кроки у футболі на батьківщині, в Буркіна-Фасо, у клубі «Рахімо», звідки перебрався до ПАР — в «Аякс» із Кейптауна. Зарекомендувавши себе в молодіжних командах клубу з найкращого боку, Лассіна в 2019-му вже підписав перший повноцінний професійний контракт з іншим «Аяксом» — із Амстердама.

За два роки, проведені в Нідерландах, Траоре зіграв 31 матч у всіх турнірах, в яких забив 12 м'ячів, у тому числі й один у Лізі чемпіонів (у ворота італійської «Аталанти»). Також в його активі 14 матчів та 5 забитих м'ячів за збірну Буркіна-Фасо, у складі якої він дебютував у 17-річному віці.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...