Активіста хотіли усунути не просто так: У Рівному СБУ вилучила 600 кг бурштину у підозрюваних у підготовці вбивства (фото, відео)

У приватному будинку одного із учасників групи правоохоронці вилучили понад 600 кг «сонячного каменю», підготовленого до продажу.

У Рівному співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Служби безпеки України вилучили понад 600 кг незаконно видобутого бурштину в учасників організованої групи, причетної до підготовки замовного вбивства. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передають Патріоти України.

Співробітники спецпідрозділу під час багатоетапної спецоперації встановили, що зловмисники готують замовне вбивство представника однієї з громадських організацій. Активіст публічно виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів у Рівненській та Житомирській областях.

У лютому 2020 року співробітники СБУ задокументували факти підготовки до вчинення злочину та затримали замовника вбивства. У ході подальших слідчо-оперативних заходів 8 квітня оперативники спецслужби встановили та виявили місце зберігання зловмисниками незаконно видобутого бурштину.

У ході проведення обшуків у приватному будинку одного із учасників групи правоохоронці вилучили понад 600 кг «сонячного каменю», підготовленого до продажу. Тривають слідчі дії. Викриття злочинної діяльності здійснювалось спільно зі співробітниками Управління СБУ в Рівненській області, слідчими ГСУ СБ України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...