Активіста хотіли усунути не просто так: У Рівному СБУ вилучила 600 кг бурштину у підозрюваних у підготовці вбивства (фото, відео)

У приватному будинку одного із учасників групи правоохоронці вилучили понад 600 кг «сонячного каменю», підготовленого до продажу.

У Рівному співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Служби безпеки України вилучили понад 600 кг незаконно видобутого бурштину в учасників організованої групи, причетної до підготовки замовного вбивства. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передають Патріоти України.

Співробітники спецпідрозділу під час багатоетапної спецоперації встановили, що зловмисники готують замовне вбивство представника однієї з громадських організацій. Активіст публічно виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів у Рівненській та Житомирській областях.

У лютому 2020 року співробітники СБУ задокументували факти підготовки до вчинення злочину та затримали замовника вбивства. У ході подальших слідчо-оперативних заходів 8 квітня оперативники спецслужби встановили та виявили місце зберігання зловмисниками незаконно видобутого бурштину.

У ході проведення обшуків у приватному будинку одного із учасників групи правоохоронці вилучили понад 600 кг «сонячного каменю», підготовленого до продажу. Тривають слідчі дії. Викриття злочинної діяльності здійснювалось спільно зі співробітниками Управління СБУ в Рівненській області, слідчими ГСУ СБ України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...