Активний циклон зіпсує погоду в Україні - очікуються потужні опади, вітер, грози та град

На вихідних, 17 та 18 вересня, активний циклон із Європи зіпсує погоду у більшості областей України. Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич, передають Патріоти України.

За його словами, в Україні на вихідні погодні умови визначатимуться атмосферними фронтами активного південного циклону Reili. "У суботу дощі очікуються помірної інтенсивності, а в неділю опади стануть сильнішими та поширяться на всю територію країни", - прогнозує синоптик.

За його слоами, на фоні стрімкого падіння атмосферного тиску 18 вересня у більшості областей України посилиться вітер; на Лівобережжі прогримлять грози, подекуди не виключено випадання граду.

"Температура повітря протягом двох діб також зазнаватиме значних коливань, оскільки циклон термічно неоднорідний і в його передній частині відбуватиметься винесення теплого та вологого повітря середземноморського походження, а в тилову частину почне надходити холодне повітря зі Скандинавії", - пояснив синоптик.

Погода 18 вересня

За прогнозом Ігоря Кібальчича, у західній частині вночі очікується сильний дощ, у Карпатах із мокрим снігом; днем помірні опади з поступовим припиненням ближче до вечора. Вітер вдень 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +5…+10 °С, вдень +10…+15 °С; у Карпатах протягом доби +2…+7 °С.

У північних областях протягом доби дощі, у Київській та Сумській областях місцями значні опади. Вдень місцями грози, під час гроз шквали до 17-22 м/с. Температура повітря вночі становитиме +9…+14 °С, вдень +17…+22 °С, на Київщині +10…+15 °С.

У центральних областях пройдуть помірні, подекуди сильні дощі. Грози, вдень місцями град та шквали до 17-22 м/с. Ввечері очікується посилення вітру до 15-20 м/с. Температура повітря вночі +14...+19 °С, вдень +20...+25 °С.

У південній частині країни короткочасні дощі з грозами, вдень місцями град та шквали до 17-22 м/с, надвечір посилення до 15-20 м/с. Температура повітря вночі +17...+22 °С, вдень +23...+28 °С, у Криму до +32 °С.

У східних областях невеликі, місцями помірні дощі. На Харківщині місцями значні опади. Вдень грози, місцями град та шквали, 17-22 м/с. Температура повітря вночі +13...+18 °С, вдень +22...+27 °С.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...