Акушери застосовували заборонений у всьому світі "метод Крістлера": На Хмельниччині померло немовля, яке понад пів року перебувало в комі через недбалість гінеколога

20 березня Тетяна Дубик, родом з Хмельниччини, повідомила про смерть свого сина Павлика, який знаходився у тяжкому стані з моменту пологів. У липні 2023 року жінка пережила справжній жах, стикнувшись з недбалістю лікарів Волочиської багатопрофільної лікарні, передають Патріоти України.

"Поховання нашого сина Павлика відбудеться сьогодні (20 березня) о 15 годині, у церкві Св. Апостолів Петра і Павла, що знаходиться у с. Мовчанівка", – написала вона в Insta-stories. Близько 8 місяців немовля перебував у дитячій обласній лікарні Хмельницького. Наприкінці серпня малюк був у важкому стані, а лікарі не давали жодних прогнозів. "Надія лише на Бога", – говорили вони.

За словами Дубик, медики Волочиської багатопрофільної лікарні знущалися над нею під час процесу пологів: ображали її, звинувачили у "егоїзмі" через те, що породілля "недостатньо тужилася", проводили маніпуляції без згоди пацієнтки. Крім того ведуча лікарка Наталія Іванівна Безух відмовила жінці у проведенні процедури кесарева розтину, адже хотіла, "щоб вона сама народила природнім шляхом".

Унаслідок цього майбутня мама зіткнулися з важкими пологами та ускладненнями через байдужість лікарів. Акушери застосовували заборонений у всьому світі "метод Крістлера", тиснувши Дубик на живіт. В результаті одразу після народження дитини, малюку не змогли грамотно надати необхідну допомогу, аж поки не приїхали медики з Хмельницького, забравши немовля до реанімації. Як потім повідомили чоловіку потерпілої, хлопчик народився "вагою 4700 г і зростом 56 см, а таз породіллі був замалий для нього".

Після цього Тетяна Дубик звернулися до правоохоронних органів, відкривши провадження на лікарку Безух І. Н. за частиною другою статті 140 Кримінального кодексу України – неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов`язків унаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Сама ж медикиня прийшла до колишньої пацієнтки додому, запропонувавши гроші для того, щоб зам'яти конфлікт. Серед аргументів Безух звучали такі фрази, як "ти молода, ще народиш, життя на цьому не зупиняється", "ніхто не винен, так буває", "діти помирають при родах".


Мобілізація в Україні триває: Чи потрібно пред'являти військовий квиток під час відвідин сервісних центрів МВС

понеділок, 20 травень 2024, 9:55

З 18 травня набрав чинності новий закон про мобілізацію, але це жодним чином не вплине на обслуговування чоловіків у сервісних центрах МВС. «Під час звернення до сервісних центрів МВС чоловіки призовного віку отримуватимуть послуги без пред’явлення вій...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...