Албанія потрапила в "червону зону": Оновлений список країн, куди можуть полетіти українці

Список країн "червоної" та "зеленої" зон через поширення COVID-19 станом на 6 липня оновили. У "червону" потрапила Албанія -одна з небагатьох країн, куди раніше могли безперешкодно полетіти українці. На 100 тисяч населення припадає понад 40 випадків захворювань на коронавірус, передають Патріоти України.

Також "червоними" залишаються популярні серед українських туристів курортні країни Чорногорія та Єгипет. Повний список можна подивитися в таблиці на сайті МОЗ. При цьому в Туреччину і Хорватію з України можна полетіти без обмежень – країни перебувають у "зеленій зоні". Нагадуємо, що громадяни, які приїздять з країн "червоної зони" в Україну, повинні проходити обсервацію 14 днів.

Кабінет Міністрів своїм рішенням дозволив припиняти режим самоізоляції чи обсервації тим, хто в'їжджає на територію України з "червоної зони" країн за умови, якщо вони зроблять тест на COVID-19 методом ПЛР після перетину державного кордону і матимуть негативний результат.

З країн "зеленої" зони – без обмежень. Для в'їзду в Україну іноземним громадянам необхідний страховий поліс, що покриває витрати на COVID-19 і обсервацію.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...