"Але берегтися все одно треба": Комаровський повідомив про стійких до коронавірусу людей

Існують індивідуальні особливості місцевого імунітету.

Лікар Євген Комаровський розповів про людей, які можуть уникнути зараження COVID-19 навіть при тісному контакті з інфікованим, передають Патріоти України.

«Величезна кількість людей тісно контактує з людиною, у якої є всі симптоми коронавіруса, але не захворіють. Є таке явище - місцевий імунітет. Це захисні властивості слизових оболонок. Тобто на поверхні слизових оболонок носа, носоглотки, гортані, бронхів, виділяється слиз», - заявив Комаровський на своєму YouTube-каналі.
Медик пояснив: на слизових оболонках знаходяться секреторні імуноглобуліни. Саме вони можуть знешкодити віруси, які вторгаються в організм. При цьому Комаровський підкреслив, що слизові оболонки не повинні пересихати. В іншому випадку вони втрачають свої захисні функції.
Крім цього, доктор звернув увагу і на те, що існують індивідуальні особливості місцевого імунітету: «Це не заперечує того факту, що всім треба бути обережними. Але головне, що ви повинні розуміти: якщо ви часто хворієте ГРВІ, то одна з ваших найголовніших проблем - це проблема місцевого імунітету».

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...