Амбітний проєкт: У Міненерго кажуть, що до кінця 2025 року на всіх адмінбудівлях в Україні встановлять сонячні панелі


Кабмін ухвалив рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудинках, лікарнях і школах, передають Патріоти України.

Як розповіла в ефірі національного телемарафону заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, до кінця 2025 року такі системи енергоавтономії мають бути встановлені на дахах усіх громадських будівель регіонального та місцевого рівнів.

Сонячні батареї – програма Кабміну

– За рішенням уряду та разом із банками ми зараз реалізуємо програму для побутових споживачів. Це безвідсоткові кредити на встановлення сонячних панелей разом із системами збереження енергії. Для ОСББ така програма також працює.
Крім того, ухвалено рішення про обов’язковість встановлення сонячних батарей на всіх громадських будівлях до кінця 2025 року, – розповіла чиновниця.

Гринчук пояснила, що це розпорядження стосується будівель, де розташовані державні міністерства, відомства, агенції, обласні військові адміністрації тощо.

Такі заходи, за словами представниці Міненерго, потрібні для підвищення енергетичної незалежності критичної інфраструктури, так і загалом кожного українця.

Світлана Гринчук зазначила, що в Кабміні ухвалили одразу кілька програм для таких соціальних об’єктів, як школи та лікарні. – Через фонд підтримки енергетики ми реалізуємо донорську програму. У нас вже доставлено 6 000 сонячних панелей, зараз докуповуємо додаткове обладнання для їхнього встановлення й експлуатації, – сказала вона.

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...

Заробітчанам на замітку: Скільки можна заробити в Польщі за місяць та де можна влаштуватися

середа, 14 серпень 2024, 22:30

Яка середня заробітна плата в Польщі, скільки та на яких вакансіях можуть заробити українці, передають Патріоти України. Переселенці з України, що тікають від війни, вибираючи країну прихистку, звертають увагу не лише на розмір соціальної допомоги, а й...