Американець знайшов послання в пляшці, яке було відправлене радянськими моряками у 1969 році (фото)

5 серпня 2020 американець Тайлер Іванофф бродив по берегу Аляски в затоці Шишмарев в пошуках гілок, щоб розпалити багаття. Його увагу привернула пляшка незвичайної - явно старої - форми. На його подив, це виявилося послання, запечатане в склі. І послання це було написано російською мовою, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

«Всі збирали ягоди, а я відправився збирати гілки на вогнище. Я просто наткнувся на цю пляшку і зауважив, що вона була із зеленого скла і з пробкою. Навіть не пробкою, а якоюсь затичкою. А всередині я зумів розгледіти записку. Мої діти дуже надихнулися. Вони подумали, що це може бути карта скарбу від піратів», - розповів він.

Тайлер не став відразу відкривати пляшку, він вирішив зробити це разом зі своєю сім'єю. Вони дістали пом'ятий старий листок з текстом на ньому, написаним російською мовою. Внизу була дата - «20 червня 1969 року», так що посланню було вже 50 років. Тайлер знав кілька російських слів, але цього було явно недостатньо для того, щоб прочитати записку.

Коли Тайлер разом зі своєю сім'єю повернувся додому, він вирішив дізнатися про вміст послання за допомогою користувачів інтернету. Тайлер опублікував фотографію записки і попросив кого-небудь прочитати її і перекласти йому англійською. Ось що було в записці:

«Сердечный привет от Русского флота Дальневосточного пароходства. Флот В.Р.Х.Ф. из п/б Сулак. Приветствую Вас, кто найдёт эту бутылку просим сообщить по адресу гор. Владивосток-43 В.Р.Х.Ф. из п/б Сулак всему экипажу», - було написано у посланні.

Уже пізніше Тайлер з'ясував, що плавбаза «Сулак» була побудована в Японії в 1966 році, в 1992 році це судно було списано і продано на металобрухт. Знадобився певний час, щоб з'ясувати, хто ж тоді служив на цьому судні, і незабаром знайшли капітана цього судна. Ним виявився ветеран "Востокрыбхолодфлота" Анатолій Прокопович Боцаненко. Зараз йому 86 років і він живе в Севастополі.

Як розповів Боцаненко, в той день вся його команда отримала привітання від керівництва за достроково виконаний план. Судно брало від рибалок свіжу рибу і переробляло її на продаж. Таким чином «Сулак» випускав сім видом рибопродукції, яку потім перевантажували на транспортні судна. Команда могла перебувати на судні по півроку, іноді й довше.


Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...