Американку та українця арештували в США за допомогу КНДР, - Reuters

Американська прокуратура оголосила про арешт американки, українця та низці громадян інших країн, які допомагали пов’язаним із Північною Кореєю ІТ-працівникам, що видавали себе за американців, отримати віддалену роботу в сотнях компаній США. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Зазначається, що одна із заарештованих є 49-річною жінкою з Аризони на ім'я Крістіна Марі Чепмен. Вона, зокрема, допомагала працівникам отримувати та підтверджувати вкрадені ідентифікаційні документи. Іншим обвинуваченим є 27-річний українець Олександр Діденко, який займався створенням підроблених аккаунтів на платформах пошуку робот.

Складна схема була спрямована на отримання прибутку для Північної Кореї всупереч міжнародним санкціям. Вона передбачала проникнення в більш ніж 300 американських фірм, включаючи компанії та банки зі списку Fortune 500 (список найбільших компаній США за розміром виторгу), і крадіжку особистих даних понад 60 американців.

Як заявили у американському Держдепартаменті, схема принесла КНДР щонайменше 6,8 млн доларів. Залучені до неї північнокорейські фахівці були пов'язані з департаментом боєприпасів Північної Кореї, що контролює, зокрема, розробку балістичних ракет.

Українцям підвищать податок на зарплати: Стало відомо, скільки будемо отримувати "чистими! на руки

неділя, 6 жовтень 2024, 12:30

Крім податку на посилки, в Україні вже у жовтні можуть підвищити податок на зарплати — відразу на 3,5%. І, відповідно, на такий же відсоток поменшає сама «чиста» зарплата. Про це пише видання «Апостроф», передають Патріоти України. Формально податок на...

ДБР шукає ухилянтів за списками глави МСЕК Хмельниччини: Ось що їм може загрожувати

неділя, 6 жовтень 2024, 12:22

Державне бюро розслідувань у Хмельницькому вивчає списки людей, які були знайдені під час обшуків у робочому кабінеті керівниці обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, передають Патріоти України. Як розповіла речниця теруправління Д...