Американські науковці виявили вірус дурості

За результатами експерименту з'ясувалося, що вірус впливає на когнітивні здібності людини і призводить до зниження інтелекту, причому іноді досить значного.

Американські дослідники з медичної школи Джона Хопкінса в Небрасці виявили унікальний вірус, який заражаючи організм людини, призводить до зниження інтелектуального рівня, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Вірус був випадково виявлений, коли вчені досліджували патогенну мікрофлору, що мешкає у верхніх дихальних шляхах.
"Деякі особливості геному вірусу, про який йде мова, трохи нагадують ДНК бактеріальних організмів, які паразитують на зелених водоростях", - заявили дослідники.
За результатами експерименту з'ясувалося, що вірус впливає на когнітивні здібності людини і призводить до зниження інтелекту, причому іноді досить значного.
В експерименті взяли участь близько 100 осіб, у яких був виявлений цей вірус. За результатами комплексного тестування майже у половини з випробовуваних виявилося зниження активності мозку.

Є нюанси: У яких випадках військовозобов'язаних жінок можуть призвати - пояснення юристки

п’ятниця, 10 травень 2024, 3:25

Згідно з новим законом про мобілізацію, норми про те, коли жінка зобов'язана стати на військовий облік не змінились. Жінки, які мають медичну, або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік. Про це розповіла юристка Дарія Тарасенко. На...

Українці у Другій світовій: Неймовірна історія галичанина, який отримав найвищі відзнаки кількох країн та особисті подяки двох королів. Дозвіл повернутись додому СРСР не дав

п’ятниця, 10 травень 2024, 2:35

Уродженець Львівської області Василь Циквас не раз проявляв героїзм на фронтах Другої світової, йому висловлювали особисту подяку британський король Георг VI і норвезький Хокон VII. Але на батьківщину українець повернутися не зміг, осів у Шотландії. ....