Американські науковці випробували на старих мишах препарат, здатний омолодити мозок за три дні

Вони сподіваються, що ISRIB дозволить лікувати вікові захворювання головного мозку, такі як деменція, хвороба Паркінсона, Альцгеймера або аміотрофічний склероз.

Вчені з США заявили, що провели дослідження експериментального препарату ISRIB, який здатен омолодити клітини за три дні, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Так, фахівці з Університету Каліфорнії в Сан-Франциско проводили досліди на старих мишах. У результаті експерименту вчені встановили, що препарат може повернути в зворотний бік когнітивне зниження, збуджуючи нейрони і допомагаючи створювати кращі зв'язки клітинам, пише Daily Mail.

У межах дослідження брали участь три групи мишей: молоді, старі, які отримали препарат, і старі, яким його не давали. Виявилося, що старі миші, які одержали препарат, краще впоралися із завданням вибратися з лабіринту, ніж дві інші групи.

У результаті вчені зробили висновок, що з віком мозок не втрачає назавжди основних когнітивних здібностей, як вважалося раніше. "Скоріше, ці когнітивні ресурси все ще існують, але якимось чином заблоковані через порочний цикл клітинного стресу", – припустив професор кафедри біохімії та біофізики університету доктор Пітер Уолтер.

Молекула ISRIB під кріоелектронним мікроскопом

Експериментальний препарат допомагає відновити пам'ять і гнучкість розуму, а також омолодити мозок і клітини імунної системи, кажуть вчені. Вони сподіваються, що ISRIB дозволить лікувати вікові захворювання головного мозку, такі як деменція, хвороба Паркінсона, Альцгеймера або аміотрофічний склероз.

Тепер "світить" тюрма: Ватник із Одеси підняв російський прапор над Бундестагом за допомогою дрона (відео)

субота, 18 травень 2024, 20:02

Українець, який підтримує російське вторгнення в Україну, 9 травня за допомогою безпілотника підняв прапор РФ над німецьким парламентом. Відео інциденту було поширене у соцмережах, передають Патріоти України. В радіусі близько 5,6 кілометра навколо Бун...

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...