Ані Лорак вперше за довгий час висловилася про Україну, згадавши "ЛДНР" та "Правий сектор"

Співачка Ані Лорак, яка живе та працює в Москві, вперше висловилася про війну Росії проти України, повідомляють Патріоти України.

У відкритому листі, опублікованому на її сайті, Лорак заявила, що нарешті вирішила висловитися. При цьому вона так і не використала слово «війна» і не торкнулася теми жорстоких звірств російської армії на території України, де вона народилася, виросла і стала знаменитою.

Зазначимо, з початку повномасштабного вторгнення РФ Лорак жодного разу не озвучила свою позицію та ховалася від громадськості і видаляла сторінки в соцмережах. Поки РФ обстрілювала мирні українські міста та гинули військові, жінки та діти, Лорак готувалася до концертів у Європі, називаючи себе «найтитулованішою співачкою України».

У своєму зверненні Лорак несподівано заявила, що прославляє Україну по всьому світу. «Я пишу цей лист від щирого серця. Я довго мовчала, і, напевно, це була помилка, оскільки це мовчання використовувалося проти мене. Тепер я хочу розставити всі крапки над „і“, висловити, що я справді відчуваю. Останнім часом моє ім'я цинічно використовується для різноманітних політичних та медійних маніпуляцій. При цьому моя громадянська позиція є і залишається незмінною: я люблю Україну, і любов до батьківщини ввібрала з самого дитинства. Я народилася у чудовому буковинському краї і вважаю, що патріотизм людини визначається не словами, а вчинками. Протягом 20 років моєї творчої діяльності я прославляю Україну по всьому світу, на різноманітних конкурсах та фестивалях, приносячи нагороди та формуючи позитивний образ України. Моя місія як артиста — нести музику, дарувати людям радість», — написала співачка-зрадниця.

У своєму листі Лорак також згадала про Правий сектор, «ДНР» та «ЛНР». Торкнулася вона і теми демократії. «Я не політик, і ніколи не відчувала амбіцій із цього приводу. Впевнена, що не можна змішувати ці два поняття: артист та політика. Але сьогодні саме політики використовують моє ім'я для своїх брудних ігор. Ніхто не має права мені диктувати, як мені любити і підтримувати свою країну. Свій внесок у справу миру, згоди, підтримки українських громадян я роблю не під тріск телекамер, а так, як я вважаю за потрібне й гідне. Я не прошу всіх погоджуватися зі мною, але прошу поважати мою думку. Тому що демократія — це повага до інших. Це цивілізований шлях будь-якої демократичної держави, в якій головною цінністю вважається людське життя, сім'я, мир та процвітання. Тому ні „ДНР“, ні „ЛНР“, ні „Правий сектор“, ні „Свобода“ не мають морального права торкатись мого імені. Вони не мають жодного стосунку до мене!» — продовжила вона.


Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...