Аномаліям бути? Синоптикиня розповіла, чи вдарять великі морози вже до кінця жовтня

На початку жовтня в Україні ще тривало метеорологічне літо. У частині областей температура навіть перевищувала +25 градусів. Втім, далі прийшло похолодання аж до заморозків. Якою ж буде погода до кінця місяця, чи вдарять значні морози, в інтерв'ю 24 Каналу відповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України.

Морози в Україні

Синоптикиня розповіла, що така прохолодна погода з нічними заморозками буде утримуватися до 20 – 21 жовтня. Далі температура знову підвищиться.

Сподіваємося, що десь 21 – 22 жовтня заморозки будуть відходити. Хоча, звичайно, високих значень температури в нічні години все одно не очікуємо – буде в межах +2 – +7 градусів. Але сподіваємося, що вже принаймні без заморозків, а якщо вони будуть, то тільки на поверхні ґрунту і досить локально,
– зазначила Наталія Птуха.

Зауважила, денні максимуми нас можуть навіть порадувати в ці дні. Тому що повітря може прогріватися до +15 градусів. Принаймні 23 – 24 жовтня буде більш комфортна погода.

Найближчим часом, тобто в оглядовій практичній синоптичній перспективі, поки що таких значень (до -10 градусів – 24 Канал) немає, – наголосила синоптикиня.

Додала, поки в нас тенденція до потепління. В принципі, у цих межах і буде утримуватися синоптична ситуація практично всю третю декаду, підсумувала Птуха.

Цікаво! Жовтень – перехідний місяць. Тож можуть бути як прояви літньої погоди, так вже навіть і зимової. У жовтні в нас бувають абсолютно різноманітні температурні показники – як і плюсові, так і мінусові. Тому якихось аномалій у плані заморозків зараз немає.

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...