Аномальні зміни все більш відчутні: Смертоносна спека спопеляє міста на чотирьох континентах

Смертоносна спека охопила міста на чотирьох континентах. Рекордні температури останніми днями, імовірно, стали причиною сотень, якщо не тисяч, смертей у світі. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

У Саудівській Аравії близько двох мільйонів мусульманських паломників завершують хадж до Великої мечеті в Мецці. Однак сотні людей загинули під час мандрівки за температури вище +51 градуса.

Водночас країни Середземномор'я пережили ще один тиждень високих температур, які сприяли виникненню лісових пожеж: від Португалії до Греції та вздовж північного узбережжя Африки в Алжирі.

У Сербії метеорологи прогнозують температуру близько +40. Органи охорони здоров'я оголосили червоний рівень небезпеки і рекомендували людям не виходити на вулицю.

У Чорногорії, де органи охорони здоров'я також попередили людей про необхідність залишатися в тіні до пізнього вечора, десятки тисяч туристів прагнуть освіжитися на пляжах уздовж Адріатичного узбережжя.

На сході США вже четвертий день поспіль спостерігають тепловий купол - явище, що виникає, коли сильна система високого тиску затримує гаряче повітря над регіоном, не даючи прохолодному повітрю проникати всередину.

В індійському Нью-Делі зареєстрували найтеплішу ніч за останні 55 років: о першій годині ночі індійська обсерваторія повідомила про температуру +35,2. У країні зареєстровано понад 40 000 ймовірних випадків теплового удару і 110 підтверджених смертей.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...