Антибіотики продаватимуть в українських аптеках лише за електронним рецептом: У МОЗ назвали дату

Вже з 1 квітня 2022 року в Україні запроваджують відпуск антибіотиків виключно за електронним рецептом. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Комаріда, передають Патріоти України.

За його словами, у подальшому такий спосіб продажу торкнеться й інших рецептурних лікарських засобів. «Ми хочемо встановити дієві механізми контролю за відпуском власне рецептурних лікарських засобів і починаємо, звісно, з антибіотиків для боротьби з антибіотикорезистентністю», — пояснив посадовець.

Він також зазначив, що в Україні хочуть запустити фармацевтичне страхування, коли власник полісу сплачуватиме певну суму щомісячних внесків, а натомість матиме достатньо велику суму покриття вартості лікарських засобів.

Нагадаємо, фахівці Центру громадського здоров’я МОЗ України застерігають від безконтрольного прийому антибіотів при COVID-19, адже вони, як виявилося, лиш знижують ефективність лікування вірусної інфекції.

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...