Антисептики можуть спричинити мутацію коронавірусу: Вчені попередили про небезпеку

Вчені попередили, що надмірне або неправильне використання антисептиків може призвести до стійкості бактерій до противірусних препаратів і навіть до мутацій коронавірусу. Про це йдеться в матеріалі, опублікованому на порталі The Conversation, передають Патріоти України.

Дослідники виявили, що антисептики здатні руйнувати ДНК бактерії, але водночас вони можуть спричинювати мутації. Вчені припустили, що такі методи захисту від вірусів можуть призвести до нових спалахів інфекцій.

Також, за словами хіміків, вельми сумнівна ефективність домашніх антисептиків, які були зроблені самостійно на основі спирту. Їхня користь на сьогодні недоведена, а ось побічні ефекти можуть виявитися серйозними.

Щоб уникнути проблем, вчені закликали не користуватися антисептиками як ліками та застосовувати тільки в необхідних дозах і згідно з інструкцією.

Зазначається також, що постійне використання хімічних засобів може призвести до дерматологічних проблем, а будь-які ранки на руках – це відкриті місця для різних інфекцій.

У Запоріжжі підлітки-акробати зірвались з висоти під час виступу в цирку: Поліція розповіла подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 16:15

Правоохоронці встановлюють обставини нещасного випадку в Запорізькому державному цирку. Про це повідомили на сайті Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, передають Патріоти України. Ситуація сталася під час виконання гімнастич...

Пам'ятник вже виготовлено: Одеса відмовила у встановленні погруддя Герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 15:18

Історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради відмовила у встановленні погруддя Віталія Скакуна, який на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога. Про це повідомив г...