​Апокаліпсис на головному курорті Росії: Влада закликала мешканців Сочі готуватися до евакуації

Жителям Сочі необхідно бути готовими до евакуації у зв'язку з потужним циклоном в регіоні. До 16 серпня в краї діє штормове попередження, повідомив в своєму Telegram-каналі мер міста Олексій Копайгородський, зазначають Патріоти України.

«Зараз важливо громадянам проявити пильність і обережність. Не залишати свої автомобілі під деревами або рекламними конструкціями, а також на територіях поблизу річок. Сочинцям, які проживають в зонах підтоплення, вжити всіх необхідних заходів обережності і бути готовими до евакуації», - написав мер.

За його словами, в місті очікуються затяжні дощі, в деяких місцях зливи з грозами. Можливе формування смерчів над морем, підняття рівня води в річках до несприятливих відміток. На море шторм - 4 бали.

За дорученням губернатора Веніаміна Кондратьєва в Сочі організований безперервний посилений контроль за рівнем води в річках.

Про погіршення погодних умов повідомляють в Анапі. Там влада ввела режим надзвичайної ситуації.

«За прогнозами сьогодні в другій половині дня в Анапі можливий новий залповий викид опадів - до 50 мм. У зв'язку з цим прийнято рішення про введення на території муніципалітету режиму НС. Це рішення підтримали члени КЧС: керівники рятувальних та силових структур», - зазначають у відомстві.

За інформацією Українського гідрометцентру, над сходом Чорного моря утворюється локальний циклон, який зачепить південний схід Росії та анексований Крим.

Відзначається, що інтенсивні опади та пориви вітру будуть відчутні в районі Керченської протоки, і тільки окремі короткочасні дощі торкнуться деяких південно-східні області України.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...