Археологи наблизилися до розгадки таємниці Стоунхенджа - стародавні легенди виявилися правдою (фото)

Дослідницька група під керівництвом археологів Університетського коледжу Лондона виявила розібране кам'яне коло віком 5000 років в західному Уельсі, недалеко від кар'єрів з видобутку блакитного каменю Стоунхенджа. Про це пише sci-news.com, передають Патріоти України.

Археологи знайшли два кам'яних кар'єра на території Уельсу, де були здобуті камені, з яких побудовано внутрішнє кільце Стоунхенджа. Це відкриття припускає наявність частки правди в легенді 900-річної давності про Стоунхендж, побудованого з більш раннього кам'яного кола. Блакитні камені (долеритовы глиби), складові його внутрішнього кільця, спочатку були викарбувані і стояли на території Уельсу, і лише через 500 років їх перенесли на територію нинішнього графства Вілтшир в Англії.

За легендою, пам'ятник був побудований з використанням блакитних каменів з гігантів кам'яного кола в Ірландії. Згідно з легендою, Стоунхендж був побудований в пам'ять про загибель британців, віроломно убитих саксами під час мирних переговорів в Еймсбері.

Раніше цю історію вважали просто казкою, тепер відкриття вчених підтверджує, що в історії може бути частка правди. Сьогодні в Стоунхенджі збереглося близько 43 блакитних каменів, хоча багато з них сьогодні поховані під травою.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...